Είστε εδώ
Home > FAQ media > Ένα μήνα μετά, επιβεβαιώνει την οδηγία στην ΕΡΤ για το τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και τις φωτογραφίες Λιγνάδη ο Καφαράκης “καρφώνοντας”, με εξαίρεση το ΟΡΕΝ, τα ιδιωτικά κανάλια

Ένα μήνα μετά, επιβεβαιώνει την οδηγία στην ΕΡΤ για το τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία και τις φωτογραφίες Λιγνάδη ο Καφαράκης “καρφώνοντας”, με εξαίρεση το ΟΡΕΝ, τα ιδιωτικά κανάλια

Την προτίμηση «προσωπικών φωτογραφιών» του Δημήτρη Λιγνάδη παραδέχτηκε ο διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ απαντώντας σε Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά και Μάριου Κάτση.

Μετά τον Θεόδωρο Λιβάνιο που δεν αμφισβήτησε ενώπιον της Βουλής την ντιρεκτίβα α λα ΥΕΝΕΔ για το «κορονογλέντι» του πρωθυπουργού στην Ικαρία και τις φωτογραφίες του πρωθυπουργικού ζεύγους στο πλευρό του Λιγνάδη, ο Φώτης Καφαράκης, διευθυντής ενημέρωσης της ΕΡΤ, παραδέχτηκε την ύπαρξη οδηγίας για προτίμηση «προσωπικών φωτογραφιών» του κατηγορουμένου για βιασμό κατά συρροή.

«Η μόνη οδηγία που όντως εδόθη ήταν να προτιμηθούν προσωπικές φωτογραφίες του ηθοποιού, όπως συμβαίνει παγίως με τα πρόσωπα που ελέγχονται ή και ακούγεται ότι θα ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη με πλέον πρόσφατο παράδειγμα και αυτό του κ. Χαϊκάλη» αναφέρει στην απάντησή του προς τους συναρμόδιους τομεάρχης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και προσθέτει πως «άτυπα τέτοια χαρτιά είθισται να αναρτούν οι παραγωγοί -όχι μόνο στην ΕΡΤ αλλά σε όλα τα κανάλια- όταν αλλάζουν βάρδια για να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους που τους αντικαθιστούν σχετικά με την οπτικοποίηση των θεμάτων. Μάλιστα, επισημαίνει πως έδωσε εντολή στους παραγωγούς να υπογράφουν πλέον τις σχετικές ενημερώσεις προκειμένου να «αποφευχθούν στο μέλλον παρανοήσει σκόπιμες ή μη».

Εκθέτει τα ιδιωτικά κανάλια

Υποστηρίζοντας ότι η ΕΡΤ δεν αποκρύπτει καμία είδηση, ο κ. Καφαράκης έβγαλε -κατά το κοινώς λεγόμενο- στη σέντρα την πλειοψηφία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών. «Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, η ΕΡΤ ήταν το μοναδικό κανάλι που μετέδωσε το Σάββατο τη συγκεκριμένη είδηση» τονίζει για την «κορονομάζωξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ικαρία, ενώ για την πρωθυπουργική ανεμελιά της Πάρνηθας υπενθυμίζει πως «η ΕΡΤ ήταν από τα ελάχιστα Μέσα που προέβαλλαν από την πρώτη στιγμή την φωτογραφία του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα».

Τέλος, δεν παραλείπει να σχολιάσει ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΡΤ είχε καθυστερήσει δύο μέρες να προβάλλει την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο σκάφος της κ. Παναγοπούλου.

πηγή: documentonews.gr (ρεπορτάζ Άγγελος Προβολισιάνος)

Leave a Reply

three × one =

Top