Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έμπλεξαν οι “διαρροές”! Από το “μπορεί να αρθούν τα μέτρα την Παρασκευή” στο “τα μέτρα ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 26 Ιουλίου”

Έμπλεξαν οι “διαρροές”! Από το “μπορεί να αρθούν τα μέτρα την Παρασκευή” στο “τα μέτρα ισχύουν ως έχουν μέχρι τις 26 Ιουλίου”

Παιχνίδι ισορροπιών και διαρροών φαίνεται ότι είναι σε εξέλιξη μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία η απόφαση να επιβληθούν καθολικά μέτρα απαγόρευσης στη Μύκονο, που περιλαμβάνουν απαγόρευση κυκλοφορίας από τη μία ως τις 6 το πρωί και απαγόρευση μουσικής. Τα μέτρα προβλέπεται ότι θα ισχύουν ως τις 26 Ιουλίου.

Τις αγωνιώδεις διαβεβαιώσεις Θεοχάρη ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στο νησί διαψεύδουν επιχειρηματίες της Μυκόνου που κάνουν λόγο για μαζική φυγή τουριστών για κοντινά ελληνικά νησιά αλλά και για προορισμούς στη Γαλλία και πάντως σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολλές καταγγελίες για πλήγμα στην εικόνα και την τουριστική κίνηση της Μυκόνου εν μέσω του καλοκαιριού.

Σε αυτό το πλαίσιο υπήρξε όπως φαίνεται διαρροή, προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ότι τα μέτρα είναι πιθανό να αρθούν νωρίτερα. Συγκεκριμένα, η ΕΡΤ μετέδωσε ότι την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη για να εξεταστεί η επιδημιολογική εικόνα και δεν αποκλείεται να ληφθεί απόφαση να σταματήσουν τα μέτρα πριν από τη Δευτέρα 26 Ιουλίου. (πηγή)

Ωστόσο, λίγο αργότερα νέες διαρροές αποκάλυψαν το αλαλούμ που επικρατεί ακόμα και σε αυτό το κομμάτι της διαχείρισης της πανδημίας, αφού ανέφεραν ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για άρση των μέτρων νωρίτερα από τις 26 Ιουλίου, παρά τις αντιδράσεις των τοπικών αρχών και φορέων, και ότι μία πρώτη επιδημιολογική αξιολόγηση θα γίνει αύριο ενώ περαιτέρω αξιολόγηση θα γίνει στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Επιτροπής την Πέμπτη. Πάντως, επισημαίνουν οι νεότερες διαρροές δεν τίθεται κανένα θέμα πρόωρης άρσης των μέτρων.

Για να γίνει ακόμα πιο αποκαλυπτικό το μέγεθος του…μπάχαλου που έχει δημιουργηθεί, δημοσιεύματα όπως στην “Καθημερινή” και το “Πρώτο Θέμα”, προεξοφλούν, με βάση όπως λένε πληροφορίες, ότι το μίνι lockdown δεν θα παραταθεί μετά τις 26 Ιουλίου και πως η Μύκονος θα ξαναανοίξει την προσεχή Δευτέρα. Γνωρίζουν δηλαδή κάποιοι ήδη και δίνουν πληροφορίες ότι η κατάσταση, μέσα σε 3 μέρες που ισχύουν τα “έξυπνα” μέτρα της απαγόρευσης κυκλοφορίας και μουσικής, έχει αρχίσει να εξομαλύνεται και μπορεί να γίνει άρση των μέτρων…

Leave a Reply

five × five =

Top