Είστε εδώ
Home > FAQ media > Έλεος! Fake News ακόμα και για υποτιθέμενη … «Χορηγία ΕΡΤ» !

Έλεος! Fake News ακόμα και για υποτιθέμενη … «Χορηγία ΕΡΤ» !

Εξηγήσεις από τη διοίκηση της ΕΡΤ ζήτησε ο Νίκος Παππάς, ως εποπτεύων υπουργός, έπειτα από δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» με τίτλο «Οι κακές παρέες της ΕΡΤ, ξανά», στις 2.12.2017.

Το δημοσίευμα, που υπογράφει ο Γ.Η. Χάρης, ασκεί σκληρή κριτική στη δημόσια τηλεόραση, η οποία φέρεται ως χορηγός επικοινωνίας σε… συμπόσιο με θέμα «Η μοναδικότητα της ελληνικής γλώσσας», με ομιλητές τον Κ. Πλεύρη και τον Λ. Γεωργιάδη, αδελφό του Άδωνι. Όπως περιγράφεται, πρόκειται για παραεπιστημονικό συμπόσιο για τη γλώσσα, με 33 ομιλητές και μόνο έναν γλωσσολόγο και διοργανωτή τον Όλυμπο – Παγκόσμιο Πνευματικό Κέντρο (!).

Στην απάντησή της στον υπουργό, η διοίκηση της ΕΡΤ, μέσω της Διεύθυνσης Εταιρικής Επικοινωνίας που έχει την ευθύνη των χορηγιών, σημειώνει ότι έπειτα από επισταμένη έρευνα διαπιστώθηκε ότι ουδέποτε το εν λόγω συμπόσιο κατέθεσε αίτημα χορηγίας προς την ΕΡΤ, διαπίστωση με την οποία συμφωνεί και η αρμόδια για την εύρεση χορηγιών του συμποσίου. Η ίδια διαβεβαίωσε τον διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας ότι θα αφαιρεθεί το λογότυπο της ΕΡΤ από την ιστοσελίδα, πράγμα το οποίο επιβεβαιώθηκε.

Συμπέρασμα; Διάφοροι από δω κι από κεί αναζητούν τρόπους να φανούν έγκυροι και αξιόπιστοι και ένας από τους τρόπους είναι η «Χορηγία ΕΡΤ». Ας είμαστε λίγο δύσπιστοι!

Πηγή: Α.Γ.Ν. – ΑΥΓΗ

Leave a Reply

Top