Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εκβιάζει ο Μητσοτάκης: Εντολή στη ΝΔ ή … νέες εκλογές στις 15 Αυγούστου – “Ο ΠτΔ δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου – Εμείς θα τους ορίσουμε…”

Εκβιάζει ο Μητσοτάκης: Εντολή στη ΝΔ ή … νέες εκλογές στις 15 Αυγούστου – “Ο ΠτΔ δεν θα υπογράψει τις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου – Εμείς θα τους ορίσουμε…”

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το “μήνυμα” πως εάν οι πολίτες δεν αναδείξουν ως κυβέρνηση της ΝΔ αυτό θα σηαμινει «εκλογές τον 15Αύγουστο με απλή αναλογική».

«Για να έχουμε ισχυρή ανάπτυξη και αυτοδύναμη Ελλάδα, χρειαζόμαστε μία ισχυρή εντολή στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Εάν η εντολή για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι ισχυρή, τότε προφανώς η αγορά θα έχει μεγαλύτερη αναταραχή και δεν θα μπορέσουμε να δρομολογήσουμε το σχέδιό μας με την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα την οποία θέλουμε», τονίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Νέα Τηλεόραση της Κρήτης.

Όπως είπε το να μην υπάρξει ισχυρή εντολή μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου σημαίνει «εκλογές τον 15Αύγουστο με απλή αναλογική». Άρα, είπε, τότε θα έπρεπε να συνεργαστεί το πρώτο με το δεύτερο κόμμα. «Δεν νομίζω ότι οι πολίτες θέλουν αυτό», εκτίμησε και πρόσθεσε πως δεν μπορεί η ΝΔ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεσμεύτηκε δε ότι ένα από τα πράγματα που θα κάνει θα είναι να αλλάξει τον εκλογικό νόμο. Ακόμα τόνισε πως στόχος του θα είναι οι 200 ψήφοι για να αποφευχθούν στο μέλλον ενδιάμεσες εκλογές με απλή αναλογική. Τα ίδια επανέλαβε και σήμερα το πρωί στη συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοσταθμό ΘΕΜΑ FM

Τέλος αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «πιστεύω εμείς θα ορίσουμε τη νέα ηγεσία. Δεν καταλαβαίνω τη σπουδή του κ. Τσίπρα. Εκτιμώ ότι το προεδρικό διάταγμα, απ’ ό,τι έχω ακούσει και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν θα υπογραφεί».

Με πληροφορίες από newsit.gr

Leave a Reply

Top