Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Εκτός από εργαλειοποίηση και λογοκρισία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Έκοψαν φράση της που αποδομούσε το κυβερνητικό αφήγημα για “τον χειρότερο χιονιά των τελευταίων 40 χρόνων”

Εκτός από εργαλειοποίηση και λογοκρισία στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Έκοψαν φράση της που αποδομούσε το κυβερνητικό αφήγημα για “τον χειρότερο χιονιά των τελευταίων 40 χρόνων”

Αφού δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει ως επικοινωνιακή “γλάστρα” μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να διαχειριστεί τη “ζημιά” που προκαλεί στο προφίλ το δικό του και της κυβέρνησης η υπόθεση Λιγνάδη, φαίνεται ότι ένα βήμα παρακάτω και προχώρησε σε λογοκρισία των δηλώσεων της Κατερίνας Σακελλαροπούλου!

Συγκεκριμένα, “εξαφανίστηκε” από την επίσημη απομαγνητοφώνηση της συνάντησης του πρωθυπουργού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μία φράση της Κ.Σακελλαροπούλου που δεν ταίριαζε με το κυβερνητικό (και μιντιακό) αφήγημα περί της “χειρότερης κακοκαιρίας της 201τίας” ή “των τελευταίων 40 ετών” για τη “Μήδεια” που ξεμπρόστιασε την ανεπάρκεια του επιτελικού κράτους, ότι δηλαδή “δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε”.

Μάλιστα η επίμαχη φράση της ΠτΔ απαλείφτηκε και από το επίσημο κείμενο της απομαγνητοφώνησης από το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και από την Προεδρία της Δημοκρατίας, την ώρα βέβαια που στο βίντεο της συνάντησης η φράση ακούγεται κανονικότατα…

Συγκεκριμένα, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο, αναφέρθηκε στον πρόσφατο χιονιά. «Στο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί παρά να αναγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα.

Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει σε αυτές τις περιπτώσεις. Θυμάμαι, και από την πορεία μου σαν δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων με συνέπεια στην κρίσιμη στιγμή κανείς να μην θέλει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν.

Βέβαια ευτυχώς δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε».

 

(Η λογοκριμένη απομαγνητοφώνηση από το Μέγαρο Μαξίμου)
(Η λογοκριμένη απομαγνητοφώνηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας)

με πληροφορίες από avgi.gr

Leave a Reply

eighteen − 2 =

Top