Είστε εδώ
Home > FAQ news > Κλείδωσε οριστικά η προστασία της α’ κατοικίας ! Τι περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης -τραπεζιτών

Κλείδωσε οριστικά η προστασία της α’ κατοικίας ! Τι περιλαμβάνει η συμφωνία κυβέρνησης -τραπεζιτών

“Λευκός καπνός” πριν από λίγη ώρα για την προστασία της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών.

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν πριν από λίγο κυβέρνηση και τραπεζίτες για το θέμα του διαδόχου σχήματος του νόμου Κατσέλη.

Σε μαραθώνια σύσκεψη στο Μαξίμου χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα με την παρουσία Φλαμπουράρη, Δραγασάκη, Τσακαλώτου , Λιάκου και Καραμούζη – Πρόεδρος Ένωσης Τραπεζών, Καραβία – CEO Eurobank, Μυλωνά – CEO Εθνικής τράπεζας-, Μεγάλου – CEO Πειραιώς, Ψάλτη – CEO Alpha Bank και Καλαντώνη – μέλος της Ένωσης και αναπληρωτής CEO της Eurobank, αποφασίστηκε το νέο πλαίσιο προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο νέο νόμο θα ενταχθούν όλα τα ενυπόθηκα δάνεια των οποίων το υπόλοιπο του δανείου να μην υπερβαινει τις 130.000 ευρώ και η αντικειμενική τους αξία δεν υπερβαίνει τις 250.000 ευρώ και θα καλύπτει 250.000 δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια που έχουν ως εγγύηση την κύρια κατοικία.

Τα κριτήρια για την ένταξη στη νέα ρύθμιση, θα είναι τρία:

1)εισόδημα 12.500 ευρώ για ένα άτομο, 21.000 ευρώ για το ζευγάρι και 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

2)η αντικειμενική αξία του ακινήτου να μην είναι μεγαλύτερη των 250.000 ευρώ και

3) το υπόλοιπο του δανείου να μην ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτά τα ποσά καλύπτουν το 90% των δανειοληπτών.

Κάποτε με έλεγαν "Ιανό". Κάπου αλλού με είπαν "α-χειρο-ήθη". Αλλού "κ Διευθυντή"... - Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; - Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο... ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ - Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον ... Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι ... πολλά "όργια σε αυτήν την βίλλα"!).

Leave a Reply

eighteen + four =

Top