Είστε εδώ
Home > FAQ news > Τελικά δεν άντεξε … Παραιτήθηκε ο υφ/γος Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης κάτω από το βαρος της υπόθεσης με το ανύπαρκτο πτυχίο! “Πρώτο αίμα” για την κυβέρνηση και προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τελικά δεν άντεξε … Παραιτήθηκε ο υφ/γος Εξωτερικών Αντ. Διαματάρης κάτω από το βαρος της υπόθεσης με το ανύπαρκτο πτυχίο! “Πρώτο αίμα” για την κυβέρνηση και προσωπική ήττα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτή την παραίτηση του υφυπουργού Εξωτερικών Αντώνη Διαματάρη.

Με 13 λέξεις και μετά από 5 ημερες απίστευτων αντεγκλήσεων και ανυπολογιστης μέχρι τώρα πολιτικής φθοράς στην κυβέρνηση, ο Κυρ Μητσοτάκης αποφασισε να πετάξει από πανω του το “βαριδιο” του Αντ Διαματαρη, αποπέμποντας ουσιαστικά ( μόλις προχθες ο κυβ. εκπροσωπος κ Πέτσας ενημερωνε οτι για την κυβερνηση το θεμα εθεωρείτο λήξαν, ενω μολις χθες ο κ Διαματαρης που ταξιδευε από ΝΥ σε Αυστραλία για επίσημη επίσκεψη ποστάριζε χαμογελαστη φωτογραφια του στα σοσιαλ μηντια ενημερωνοντας οτι συνεχισει κανονικα…) την προσωπικη του επιλογη – ήταν και εξ αγχιστειας συγγενής του – από το κυβερνητικό σχήμα! Προκειται για το “πρωτο αίμα” της κυβερνησης της ΝΔ και την πρωτη προσωπικη ήττα του ιδιου του Πρωθυπουργου ενω ειναι σημαντικό οτι επήλθε χάρη στο βαρος που έδωσε στην υπόθεση του ψευδούς βιογραφικού και τίτλων σπουδών το διαδικτυο και ο σάλος που ξεσηκώθηκε στα social media καθως τα συστημικα ΜΜΕ και τα κανάλια παρειχαν σχεδον πλήρη ομερτα αποκρυψης… της υπόθεσης προσπαθώντας να διατηρησουν την κυβερνηση σε μηντιακο καθεστως προστασίας ! Προκειται για μια μεγάλη νίκη των νεων Μεσων της δημοσιογραφιας.

( Διαβάστε:Όταν 2 ημερες μετά τις εκλογές το The FaQ έφερνε στο φως τη συγγενική σχέση Μητσοτάκη – Διαματάρη)

Την παραίτηση ζητούσε επιμόνως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποκάλυψη ότι ο κ. Διαματάρης είχε κάνει ψευδείς δηλώσεις στο βιογραφικό του πρώτα για το μεταπτυχιακό και μετά για το πτυχίο του. Εν τω μεταξύ αποκαλύφθηκε ότι είχε προσλάβει στο γραφείο του ως μετακλητό σύμβουλο πρόσωπο με ποινικές εκκρεμότητες και τέλος ότι ο ίδιος διατηρούσε θέση CEO σε δύο εταιρείες. Είναι δε γνωστό στους ομογενείς ότι ο κ. Διαματάρης προσελήφθη και άντεξε τόσο πολύ λόγω των ιδιαίτερων σχέσεων που διατηρεί επί πολλά χρόνια με την οικογένεια Μητσοτάκης.

Είναι η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνηση των αρίστων αφού καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα περί αξίων στην κυβέρνηση. Ήλθε δε να προστεθεί στην περίπτωση της τοποθέτησης του Κωνσταντίνου Πατέρα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας και κυρίως στον διορισμό του «σεκιουριτά χωρίς πτυχίο στην ΕΥΠ», όπως αποκάλεσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας τον κ. Κοντολέοντα.

Όλη η δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών κ. Αντώνη Διαματάρη

«Ασχολούμαι με τα θέματα της Ομογένειας επί δεκαετίες. Μόνο μου μέλημα όλα αυτά τα χρόνια είναι η προσφορά στον Ελληνισμό. Για αυτό με μεγάλη τιμή αποδέχθηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβω το χαρτοφυλάκιο του Υφυπουργού Εξωτερικών αρμόδιου για τα θέματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Τις τελευταίες ημέρες δέχομαι προσωπικές επιθέσεις που λειτουργούν αποπροσανατολιστικά, με σκοπό να πλήξουν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ, καθώς και να υπονομεύσουν το έργο μου. Για τον λόγο αυτό, υπέβαλα, με πόνο ψυχής, στον Κυριάκο Μητσοτάκη την παραίτησή μου από τη θέση του Υφυπουργού Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό».

Με πληροφορίες από documentonews.gr – Σπυρος Γκουτζάνης

Leave a Reply

Top