Είστε εδώ

Εκεί μας έφερε … η κυβέρνηση Μητσοτάκη! Δεν βρίσκεις πια ούτε συνηθισμένα φάρμακα στα πιο μεγάλα φαρμακεία! Νέες ελλείψεις – «Καρφί» του ΦΣΑ κατά Πλεύρη

Σύνηθες πλεον το φαινόμενο να μην υπάρχουν σε διαθεσιμότητα ακόμα και απλά συνηθισμένα φάρμακα ακόμα και στα πιο μεγάλα και οργανωμένα φαρμακεία!

Εντωμεταξύ σαφή προειδοποίηση για τις ελλείψεις φαρμάκων στη χώρα μας που «αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό», απευθύνουν οι φαρμακοποιοί. Μάλιστα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, σε ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως «ο κίνδυνος της δημόσιας υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ».

Οι μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζουν: αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα. Ωστόσο, «όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον», τονίζει ο ΦΣΑ.

Σε αυτό το μήκος κύματος, στηλιτεύουν τη στάση του Θάνου Πλεύρη λέγοντας πως «έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση» και καλούν τον πρωθυπουργό να παρέμβει «μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι ελλείψεις των φαρμάκων στη Χώρα μας αυξάνονται με ραγδαίο ρυθμό. Ο κίνδυνος της Δημόσιας Υγείας είναι ορατός περισσότερο από ποτέ. Αντιβιοτικά, αντιτετανικοί οροί, ινσουλίνες, εισπνεόμενα, καρδιολογικά, φάρμακα του ΙΦΕΤ και άλλα, όχι μόνο λείπουν από την αγορά αλλά δεν διαφαίνεται προοπτική ομαλοποίησης στο άμεσο μέλλον. Έχουμε ζητήσει πολλάκις από τον Υπουργό Υγείας άμεση συνάντηση χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα μπροστά στο κίνδυνο για την Δημόσια Υγεία, διότι η διακοπή θεραπείας ή η μη πρόσβαση στη θεραπεία εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών».

Πηγή: documentonews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *