Είστε εδώ

Ειρωνική απορία Τσακλόγλου και αποστομωτική απάντηση Κασσελάκη: Γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβεράδες; (vid)

Την απίστευτη απορία γεμάτη κυνισμό του υφυπουργού Εργασίας, που σαν να έλυσε όλα τα προβλήματα του υπουργείου του και ενώ οι επαγγελματίες βρίσκονται «στα κάγκελα» με το φορολογικό νομοσχέδιο, αναρωτήθηκε γιατί οι δικηγόροι δεν γίνονται ντελιβάρηδες, έλυσε αποστωμοτικά ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο στο Action24, όταν ο δημοσιογράφος είπε «έχω φίλο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει εννιά κατοστάρικα και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400», με τον Παναγιώτη Τσακλόγλου να απαντά ειρωνικά για ποιο λόγο ο φίλος του ο δικηγόρος…«δεν πάει να δουλέψει ντελιβεράς».

Σε μια προσπάθεια να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, ο υφυπουργός Εργασίας επιχείρησε να κάνει αναδίπλωση: «Να το πω λίγο διαφορετικά. Εδώ μπαίνει ένα γενικότερο πρόβλημα. Προφανώς ο φίλος σας ο δικηγόρος συνεκτιμά τις σπουδές του το βιοτικό επίπεδο, τις συνθήκες εργασίας και ούτως καθ΄εξής. Εάν το ντελιβεράδικο θα πήγαινε στα τρία χιλιάρικα θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω και αμφιβάλλω, αλλά δεν είναι έτσι…» είπε ευθαρσώς.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα πρέπει οι πολίτες να κατεβάσουν τον πήχη σε σχέση με αυτά που προσδοκούν, ξεδίπλωσε όλο το φιλελεύθερο αφήγημα, απαντώντας ότι θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να λειτουργήσει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναη η εκείνη που προσδιορίζει τον μισθό. Ο μισθός είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Αν αυτό που μου λέτε τώρα σημαίνει ότι έχουμε περισσότερους δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες» είπε.

Κασσελάκης: Ας γίνουν οι υπουργοί και υφυπουργοί το καλό παράδειγμα του μεροκάματου
Την αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προκάλεσαν οι κυνικές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας. «Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας ”να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες”» αναφέρει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσθέτοντας καυστικά ότι εφόσον «έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης».

Τις δηλώσεις Τσακλόγλου σχολίασε και η Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας πως αφού ο υφυπουργός Εργασίας «έλυσε όλα τα προβλήματα των εργαζομένων, ανέλαβε μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού για νέους δικηγόρους».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Στ. Κασσελάκη:
Οι δικηγόροι καλούνται από τον Υφυπουργό Εργασίας «να γίνουν ντελιβεράδες, γιατί έχουμε πολλούς δικηγόρους και σχετικά λίγους ντελιβεράδες».
Επειδή όμως έχουμε, αναλογικά, ακόμα πιο πολλούς υπουργούς και υφυπουργούς (στο πιο πολυπληθές κυβερνητικό σχήμα της Ευρώπης), τους καλώ να δώσουν εκείνοι πρώτοι το καλό παράδειγμα του μεροκάματου, εφαρμόζοντας τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης.

Ζητώ συγνώμη !

Συγγνώμη αναγκάστηκε να ζητήσει ο υφυπουργός Εργασίας Παναγιώτης Τσακλόγλου μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του για τους ντελιβεράδες και τους δικηγόρους.

Η ανάρτηση του Πάνου Τσακλόγλου στο Facebook:

«Σε συνέντευξή μου σήμερα στο Action24 προχώρησα σε δήλωση η οποία ήταν άστοχη και για την οποία θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη. Σε καμία περίπτωση δεν είχα πρόθεση να προσβάλω τους δικηγόρους τους οποίους σέβομαι. Σε όλη μου τη διαδρομή πορεύομαι με βαθειά εκτίμηση προς όλες τις επαγγελματικές ομάδες.

Πιο συγκεκριμένα, όταν ο παρουσιαστής της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη», Γιώργος Κακούσης, του είπε πως «έχω φίλο δικηγόρο που δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και παίρνει 900 ευρώ και έχω φίλο ντελιβερά που παίρνει 1.400 ευρώ», ο Παναγιώτης Τσακλόγλου τού απάντησε «γιατί δεν πάει ο φίλος σας, ο δικηγόρος να δουλέψει ντελιβεράς;».

«Για να το πω λίγο διαφορετικά. Προφανώς, ο δικηγόρος συνεκτιμά και τις σπουδές του, το βιοτικό επίπεδο που έχει γίνει, τις συνθήκες εργασίας και ούτω καθεξής. Εάν το ντελιβεράδικο πήγαινε στα 3.000 ευρώ θα πήγαινε; Εγώ αρχίζω να αμφιβάλλω εκεί πέρα» πρόσθεσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ο Παναγιώτης Τσακλόγλου, συνεχίζοντας, τόνισε πως θα πρέπει να «αφήσουμε την αγορά εργασίας να δουλέψει ελεύθερα. Η αγορά εργασίας είναι αυτή που προσδιορίζει τον μισθό, είναι ζήτημα προσφοράς και ζήτησης. Με βάση αυτό που μου λέτε, πάει να πει πως κατά πάσα πιθανότητα έχουμε πολλούς δικηγόρους και λίγους ντελιβεράδες».

ADVERTISEMENT

Το θέμα της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα πρωτίστως κοινωνικής δικαιοσύνης. Μια λανθασμένη έκφραση δεν πρέπει να οδηγήσει στο να αναιρέσει την ουσία της συζήτησης».

 

Τι είπε για τους ντελιβεράδες και τους δικηγόρους

Ο υφυπουργός Εργασίας, Παναγιώτης Τσακλόγλου κατά τη διάρκεια παρουσίας του στο Action24, σχολίασε το πώς το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες, όπως τους δικηγόρους. Προέτρεψε δε, τους δικηγόρους να γίνουν ντελιβεράδες, καθώς έχουν… καλύτερες αποδοχές.

ΠΗΓΗ: AVGI.GR

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *