Είστε εδώ

Εγκλωβισμένη ηλικιωμένη ΑμΕΑ ανέβηκε στο τραπέζι του πλημμυρισμένου σπιτιού της για πάνω από 6 ώρες για να σωθεί – Δραματικές εκκλήσεις: «Υπάρχουν κι άλλοι, βιαστείτε, παίζουμε με τα λεπτά» (vid, photos)

Αδιανόητες είναι οι εικόνες που έρχονται τις τελευταίες ώρες από Βόλο, Λάρισα και Καρδίτσα, με πολλούς συνανθρώπους μας να έχουν εγκλωβιστεί στα ίδια τους τα πλημμυρισμένα σπίτια εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel. Αρκετοί από αυτούς είναι ηλικιωμένοι ή έχουν κινητικά προβλήματα και κάνουν συνεχείς εκκλήσεις (είτε οι ίδιοι είτε οι συγγενείς τους) για βοήθεια στον κρατικό μηχανισμό.

Στον Παλαμά της Καρδίτσας, ο οποίος έχει μετατραπεί σε λίμνη, μία 90χρονη γιαγιά με κινητικά προβλήματα είναι εγκλωβισμένη μέσα στο σπίτι της και περιμένει πάνω στο τραπέζι για περισσότερες από 6 ώρες, καθώς το οίκημα έχει πλημμυρίσει με νερό.

«Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες»
Μιλώντας στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος του OPEN, η εγγονή της ανέφερε: «Υπάρχουν πολίτες που είναι πάνω από έξι ώρες με το νερό πάνω από τη μέση τους. Η γιαγιά μου βρίσκεται πάνω από το τραπέζι, είναι ΑμεΑ, είναι χωρίς φάρμακα, χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς καμία βοήθεια. Περιμένει πάνω από έξι ώρες πάνω στο τραπέζι».

Η κυρία Γεωργία κάνει έκκληση στον κρατικό μηχανισμό, που δεν έχει εμφανιστεί στην περιοχή, να βοηθήσει την γιαγιά τους και τους υπόλοιπους κατοίκους του χωριού, καθώς όπως τόνισε η συγγενής της δεν είναι η μόνη περίπτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα του θανάτου: Τέταρτος νεκρός από την κακοκαιρία – Εντοπίστηκε πλακωμένος από φερτά υλικά ο 49χρονος κτηνοτρόφος στον Δομοκό (vid, photos)

«Είμαστε καταμεσής του ελλαδικού χώρου, δεν είμαστε σε νησί. Δεν μπορεί να έρθει ένα μέσο, μια βάρκα; Είμαστε στο έλεος του Θεού. Μιλάμε για λεπτά και για ώρες. Όταν ένας άνθρωπος είναι τόσες ώρες στο νερό σίγουρα θα πάθει υποθερμία. Παίζουμε με τα λεπτά και τις ώρες», είπε στο OPEN.

Με πληροφορίες ethnos.gr, open.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *