Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > “Ευτυχώς ο Ραχόι είναι…δικός μας”

“Ευτυχώς ο Ραχόι είναι…δικός μας”

Η Ευρώπη και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σήμερα το αποκορύφωμα της κατασταλτικής δράσης της κυβέρνησης Ραχόι απέναντι σε έναν ολόκληρο λαό. Μία πρωτοφανής αστυνομική επίθεση, η οποία, βέβαια, σήμερα απλά ολοκληρώνεται, αλλά έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετές εβδομάδες.

του Χρήστου Καλλιμάνη

Το εάν είναι δίκαιο το αίτημα των Καταλανών και το ποιες μπορεί να είναι οι γεωπολιτικές και όχι μόνο επιπτώσεις για την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά το Brexit, είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει άλλη στιγμή.

Εκείνο, όμως, που πρέπει να καταγράψουμε είναι πως αυτές οι εικόνες που έρχονται σήμερα από την Καταλονία είναι πρωτοφανείς. Όχι μόνο για την Ισπανία, αλλά και για όλη την Ευρώπη.

Και που ακριβώς είναι η Ευρώπη σήμερα ή τις προηγούμενες ημέρες; Ελάχιστες τοποθετήσεις αναφορικά με τη βίαιη αστυνομική καταστολή και μερικά… μουρμουρητά Ευρωπαίων αξιωματούχων, φυσικά υπέρ της ενότητας της Ισπανίας.

Βέβαια, για να μην ξεχνιόμαστε, ο Ραχόι δεν είναι κανένας «αυταρχικός», «επικίνδυνος», «φασίζων» ηγέτης, όπως ο Μαδούρο. Είναι δικό μας παιδί. Ένας εξέχων εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής Δεξιάς και από τα καλύτερα παιδιά εντός του μπλοκ της Άνγκελας Μέρκελ.

Αλήθεια τι θα συνέβαινε εάν η κυβέρνηση της Ισπανίας ήταν σοσιαλιστική ή «θεός φυλάξοι» ήταν οι Podemos στην εξουσία;

ΥΓ: Αλήθεια το Κόσοβο το θυμάστε σύντροφοι;

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top