Είστε εδώ

Ευθέως: “Κάποιοι” τεχνοκράτες στο ΔΝΤ τα τινάζουν όλα στον αέρα για τη δική τους καριέρα …

Νέες, αλλά αυτή τη φορά ευθείες βολές, εξαπέλυσε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ηγεσία του ΔΝΤ ( Κρ Λαγκάρντ ) και τα “πρωτοπαλίκαρά της ” ( Τόμσεν-Βελκουλέσκου ), στέλνοντας και το σαφές πιθα μήνυμα και έξω και μέσα, ότι η ιστορία του ΔΝΤ τελείωσε. Στην Ελλάδα, αλλά πιθανότατα και στην Ευρώπη. Και στο τελευταίο ιδιαίτερη σημασία έχει όχι μόνο ο χρόνος που επιλέχθηκε για να δοθεί η απάντηση στην πρωινή τοποπθέτηση της Λαγκάρντ ( ” η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί απλά να παρακολουθεί, αλλά πρέπει και να κάνει …” ), αλλά και ο … “τρόπος”. Δηλαδή όχι μέσω ανακοίνωσης, κύκλων, διαρροών η δ.τ του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλα΄απευθείας από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης ενός επίσης Ευρωπαίου Πρωθυπουργού ( Αντόνιο Κόστα, Πορτογαλία ), που επίσης είναι και φανατικός πολέμιος της παρουσίας του ΔΝΤ στη χώρα του και την ΕΕ!
«Κάποια στιγμή πρέπει να σοβαρευτούμε γιατί δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με αριθμούς αλλά με ανθρώπους, αλλά και με την ίδια την προοπτική της Ευρώπης», τόνισε και σχολίασε περί εμμονών που ίσως έχουν κάποιοι τεχνοκράτες να επιβεβαιωθούν για λόγους καριέρας. Αλλά για την Ευρώπη, υπογράμμισε, που αντιμετωπίζει τρεις κρίσεις, αυτό που προέχει είναι η σταθερότητα, η ανάκαμψη, η κοινή προοπτική των λαών της.
«Πρέπει να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι το πρόβλημα δεν είναι ότι δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες, αλλά ότι αυτοί οι κανόνες δεν είναι αποτελεσματικοί», τόνισε και προσέθεσε ότι συνεπώς πρέπει να προσπαθήσεις να τους διορθώσεις.
Καταλήξαμε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, είπε ο πρωθυπουργός για τη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού, και προσέθεσε: «Αλλά υπάρχει μια συμφωνία την οποία εμείς τηρούμε απαρέγκλιτα και δεν ζητάμε τίποτε λιγότερο τίποτε περισσότερο να την τηρήσουν και οι δανειστές μας».
Αυτή η συμφωνία είναι πολύ σαφής, είπε ο πρωθυπουργός, λέει ότι αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, και δεν θέτει ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις για να ανοίξει αυτή η συζήτηση.
Προφανώς μια συμφωνία έχει σαφήνεια ως προς τους στόχους, είπε ακόμη ο Αλ. Τσίπρας και σημείωσε πως όταν στο ενδιάμεσο δεν έχει επιδεινωθεί αλλά έχει καλυτερεύσει σε όλα τα επίπεδα η πορεία της οικονομίας και υπάρχει και πρωτογενές πλεόνασμα -παρά τις δυσκολίες που περάσαμε- 0,2% έως 0,5%, άρα αυτό που αναμένεται ως απολύτως λογικό είναι είτε να καλυτερεύσουν οι προβλέψεις για τα απαιτούμενα μέτρα, είτε στη χειρότερη εκδοχή να μείνουμε σε αυτά. Δεν ζητάμε λοιπόν τίποτα λιγότερο, αλλά και τίποτα περισσότερο από το να εφαρμοστούν όλα όσα συμφωνήσαμε, είπε ο πρωθυπουργός.
Πηγή: periodista.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *