Είστε εδώ
Home > FAQ news > Εφημερίδα των Συντακτών/ Documento: Αντώνης Σαμαράς, Παν. Πικραμμένος και οκτώ πρώην υπουργοί στη δικογραφία για τη Novartis

Εφημερίδα των Συντακτών/ Documento: Αντώνης Σαμαράς, Παν. Πικραμμένος και οκτώ πρώην υπουργοί στη δικογραφία για τη Novartis

Το όνομα του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Παναγιώτη Πικραμμένου είναι ανάμεσα στους δέκα πολιτικούς που σύμφωνα με την Εισαγγελία Διαφθοράς πρέπει να ελεγχθούν, αφού εντοπίστηκαν στοιχεία για δωροδοκία και απιστία σε σχέση με το Novartis-Gate.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η εισαγγελική έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας προκειμένου να επικρατήσει στην αγορά φαρμάκων φαίνεται να αποκάλυψε εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων της περιόδου από το 2006 έως τις αρχές του 2015, για τους οποίους οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απέστειλαν την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί στην Βουλή.

Πρόκειται για υπουργούς που υπηρέτησαν στα Υπουργεία Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης, την επίμαχη περίοδο, και από τα στοιχεία που φαίνεται να έχουν συλλέξει οι Εισαγγελείς προκύπτει η εμπλοκή τους στην διάπραξη των αδικημάτων της απιστίας και της δωροδοκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Πιο συγκεκιμένα σύμφωνα με τις πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών στην δικογραφία για τη Νοβάρτις φέρονται να εμπλέκονται δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρωθυπουργοί είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο Παναγιώτης Πικραμμένος.

Οι υπουργοί που εμπλέκονται έχουν θητεύσει στα υπουργεία Υγείας, Ανάπτυξης και Οικονομικών. Τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.

Παράλληλα οι Εισαγγελείς Διαφθοράς απήγγειλαν κατηγορία για δωροδοκία σε βάρος υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για τον οποίο αμέσως εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα Εισαγγελέων Διαφθοράς ξεκίνησε στα μέσα του Δεκεμβρίου 2016 με αρχικό υλικό τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

Πηγή:left.gr

One thought on “Εφημερίδα των Συντακτών/ Documento: Αντώνης Σαμαράς, Παν. Πικραμμένος και οκτώ πρώην υπουργοί στη δικογραφία για τη Novartis

  1. keep robbing , με τα νέα πακέτα pumpers! H ανανεωμένη διαφήμηση στελεχών και ηγεσιών υγείας , την περίοδο 2006-2015,(Αρχή του 15), . πολύ πιο αποδοτικά πακέτα αυτά της Novartis, από αυτά του Κοσκωτά, βελτιωμένης έκδοσης, σύμφωνα με αποκαλύψεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ!. Η ομάδα στελεχών Υγείας της Ελλάδας, πρωτοπόρα στον καθορισμό των ακριβότερων πακέτων μίζας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων! Keep robbing !! ;Τυγχάνει να διαθέτουμε αριστεία βλεπετε!!!

Leave a Reply

Top