Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έφη Αχτσιόγλου: (Πως το κατάφεραν; …) Μέσα σε τρεις μήνες πέτυχαν έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ

Έφη Αχτσιόγλου: (Πως το κατάφεραν; …) Μέσα σε τρεις μήνες πέτυχαν έλλειμμα 50 εκατ. ευρώ στον ΕΦΚΑ

«Η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας “πέτυχαν” να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, προβλέποντας έλλειμμα περίπου 50 εκατ. ευρώ για το 2019»

«Η ΝΔ και ο κ. Βρούτσης μέσα σε ελάχιστο χρόνο οδηγούν το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και πάλι πίσω στην εποχή των ελλειμμάτων» αναφέρει η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως σημειώνει, «τόσο το 2017 όσο και το 2018 ο ΕΦΚΑ έκλεισε με σημαντικό πλεόνασμα, ενώ και ο προϋπολογισμός του για το 2019 προέβλεπε ισχυρό πλεόνασμα.

Όμως, η νέα διοίκηση του ΕΦΚΑ και η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας «πέτυχαν», μέσα σε μόλις 3 μήνες, να αναθεωρήσουν τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ προβλέποντας έλλειμμα περίπου 50 εκατ. ευρώ για το 2019».

Η Ε. Αχτσιόγλου επισημαίνει ότι «οι ημέρες υπονόμευσης και απαξίωσης του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης επέστρεψαν μαζί με τη ΝΔ. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε ποιος θα επωμιστεί το βάρος αυτού του ελλείμματος».

Διαβάστε σχετικά:Θα κλάψουν με μαύρο δάκρυ οι συνταξιούχοι που τους ψήφισαν! Άρχισαν τα όργανα, ανακαλύπτουν έλλειμμα στον 48,6 εκατ στον ΕΦΚΑ ενώ η πρόβλεψη αναφέρει πλεόνασμα 245 εκατ το 2019!

Leave a Reply

seventeen − 13 =

Top