Είστε εδώ

(Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια;). Εδώ ο Λαυρέντης, εκεί ο Λαυρέντης, που είναι οι μετοχές του;…

Για τις άδειες και τους υποψήφιους επενδυτές γράφει από το www.liberal.gr ο Θανάσης Μαυρίδης. Θα μπορούσε να ρωτήσει το στέλεχος του site Γιώργο Μουρούτη γιατί η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, ένω έτρεξε να κάνει τη σύμβαση με τη  Digea και να εκχωρήσει τις συχνότητες για 15 χρόνια αντί ποσού 18,3 εκατ. ευρώ, δεν έκανε το διαγωνισμό που προέβλεπε ο νόμος Ρουσόπουλου.
Η ουσία είναι άλλη.  Από τα ονόματα λείπει εκείνο του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη του “ανθρώπου φαινόμενο” όπως τον περιέγραφε ο ίδιος o αρθρογράφος στο capital.gr πριν σκάσει η υπόθεση Proton Bank .
Ήταν η εποχή που εξαγοράζονταν διάφορα μερίδια στα ΜΜΕ και ως μέτοχος εμφανιζόταν ο καταζητούμενος Πέτρος Κυριακίδης, στενός συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και επιφορτισμένος με την ανάπτυξη ” δικτύου πρόσβασης ” σε ΜΜΕ και σε ανθρώπους του Τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι σε άλλο ρεπορταζ του thefaq υπενθυμίζεται η εμπλοκή του Πέτρου Κυριακίδη με Μέσα όπως ο τ/σ Action24 και η εφημερίδα Το Καρφί.
Σε άρθρο του the press project το οποίο με τη σειρά του βασίζεται σε ρεπορτάζ των αμερικάνικων NYT σχετικά με “πιθανή” εμπλοκή του τέως Διοικητή της ΤτΕ Γ. Προβόπουλου, στην πώληση των μετοχών της Proton Bank από την τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, αναφέρεται ως προς την ” εμπλοκή ” του Λαυρ. Λαυρεντιάδη με τα ΜΜΕ:
Ο Λαυρεντιάδης είχε υποβάλει με επιστολή του δήλωσή προς την ΤτΕ στην οποία ισχυριζόταν πως δεν κατείχε άμεσα ή έμμεσα συμμετοχές σε μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ωστόσο ο ισχυρισμός αυτός «δεν θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα» αφού στην εισήγησή της η ΤτΕ αναφέρει πως «μέσω της εταιρείας ΝΕΠ (εταιρεία συμφερόντων των Λαυρεντιάδη και Κυριακίδη) αρχίζει να επιδίδεται σε πραγματοποίηση μιας σειράς συμμετοχών (μικρού ποσοστού, ευρείας διασποράς) στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης». (Η εισήγηση της ΤτΕ αναφέρει μάλιστα διεξοδικά αυτές τις συμμετοχές κάνοντας μάλιστα κάτι… θαρραλέο: Δίπλα σε κάθε ΜΜΕ προσθέτει σε παρένθεση το όνομα του πραγματικού ιδιοκτήτη του: Βαρδινογιάννης, Κόκκαλης, Μπόμπολας, Τράγκας, κλπ. Αξίζει φυσικά να σημειωθεί ότι στο απόγειο της δόξας του ο Λαυρεντιάδης ήταν ένας από τους μεγαλύτερους παίχτες στον τομέα των ΜΜΕ με σημαντικές συμμετοχές σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, εφημερίδες και περιοδικά. Αυτό του εξασφάλισε ιδιαίτερη μεταχείριση από τον Τύπο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου αποδείχτηκε εντελώς απρόθυμο να δημοσιεύσει οποιοδήποτε αρνητικό άρθρο για τον ίδιο – όσο φυσικά ο Λαυρεντιάδης ήταν ακόμα ισχυρός. Αργότερα, το πόρισμα της ΤτΕ για την Proton θα διαπίστωνε πως τμήμα του χαρτοφυλακίου δανείων της χρησιμοποιήθηκε για τη γενναιόδωρη χρηματοδότηση των ΜΜΕ που ανήκαν ή επηρεάζονταν από τον Λαυρεντιάδη)

Μια σκέψη στο “(Εδώ η άδεια, εκεί η άδεια, πού είναι η άδεια;). Εδώ ο Λαυρέντης, εκεί ο Λαυρέντης, που είναι οι μετοχές του;…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *