Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έχει ξεφύγει…Απειλεί να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους ο Τραμπ κατά των διαδηλωτών αν “οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες αρνηθούν να κάνουν αυτό που πρέπει, θα λύσω εγώ το πρόβλημα για αυτούς” (vid)

Έχει ξεφύγει…Απειλεί να κατεβάσει το στρατό στους δρόμους ο Τραμπ κατά των διαδηλωτών αν “οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες αρνηθούν να κάνουν αυτό που πρέπει, θα λύσω εγώ το πρόβλημα για αυτούς” (vid)

Το απόγευμα συνέστησα στους κυβερνήτες να κατεβάσουν στους δρόμους την Εθνική Φρουρά. Εάν οι δήμαρχοι και οι κυβερνήτες δεν καταφέρουν να επιβάλλουν την τάξη, θα κατεβάσω τον αμερικανικό στρατό και θα λύσω εγώ το πρόβλημα για αυτούς και γρήγορα“, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ σε διάγγελμά του από το Rose Garden του Λευκού Οίκου, την ώρα που τηλεοπτικά πλάνα έδειχναν ότι λίγα μέτρα μακρύτερα η αστυνομία έριχνε δακρυγόνα για να διαλύσει τους διαδηλωτές στο πάρκο Λαφαγιέτ.

“Πρώτο και κύριο καθήκον μου ως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι να προστατεύσω την χώρα μου και τους Αμερικανούς πολίτες. Και αυτό θα κάνω”, είπε ξεκινώντας την σε ιδιαίτερα διχαστικούς τόνους ομιλία του ο Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό που συνέβη τη χθεσινή νύχτα στην Ουάσινγκτον είναι η απόλυτη ντροπή. Καθώς μιλάμε, στέλνω χιλιάδες πάνοπλους στρατιώτες, στρατιωτικό προσωπικό και αστυνομικούς για να σταματήσουν τις ταραχές, τις λεηλασίες, τους βανδαλισμούς, τις επιθέσεις και τις καταστροφές“.

“Όλοι οι αμερικανοί αηδίασαν και θύμωσαν με την βίαιη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Η κυβέρνησή μου δεσμεύεται ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τον Τζορτζ και την οικογένειά του. Δεν μπορούμε όμως να επιτρέψουμε στον εξαγριωμένο όχλο να πνίξει τις δίκαιες φωνές και τις ειρηνικές διαμαρτυρίες”, συνέχισε.

Μεγαλύτερα θύματα των εξεγέρσεων είναι οι φιλήσυχοι πολίτες και οι πιο φτωχές μας κοινότητες και ως πρόεδρός τους θα παλέψω για να τις κρατήσω ασφαλείς. Θα παλέψω για να σας προστατεύσω”.

“Είμαι ο πρόεδρός σας. Πρόεδρος του νόμου και της τάξης και σύμμαχος όσων διαδηλώνουν ειρηνικά”.

πηγή: news247.gr (ρεπορτάζ Παντελής Πετράκης)

Leave a Reply

18 − eighteen =

Top