Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Έχει τη σημασία του … Από την DW η ερώτηση στην Μέρκελ που εξέθεσε και επίσημα τον Μητσοτάκη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων ηγετών (vid – γερμανικά )

Έχει τη σημασία του … Από την DW η ερώτηση στην Μέρκελ που εξέθεσε και επίσημα τον Μητσοτάκη στα μάτια όλων των Ευρωπαίων ηγετών (vid – γερμανικά )

“Ικανοποίηση” δηλώνει η ΝΔ για τις δηλώσεις της Καγκελαρίου Μερκελ σχετικά με τους ισχυρισμούς του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι υπήρξε “ντιλαρισμα” των Ευρωπαίων ηγετών με την ελληνική κυβερνηση για την “ανταλλαγή” του ονόματος της Μακεδονίας με τις περικοπές στις συντάξεις που δεν εφαρμόστηκαν τελικά! Φανταστείτε λοιπόν τι περίμεναν να ακούσουν στην Πειραιώς όταν τα λόγια της Μερκελ ήταν και συνειδητά στοχευμένα και πολύ καλα προετοιμασμένα : ” Με εκπλήσσει που πρέπει να απαντήσω σχετικά με τα οσα ισχυριζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ ονοματολογικού και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Φυσικά υπάρχουν διαφορετικές απόψεις εγω θέλω απλά να επικοινωνήσω το τέλος αυτής της υπόθεσης. Πιστεύω ότι η λύση θα είναι προς όφελος όλων. Είμαι βαθιά πειπεισμένη για αυτό. Θα πρέπει να υπάρχει κοινή στάση σε αυτά τα θέματα.” είπε αρχικά η Ανγκελα Μερκελ αλλά δεν περιορίστηκε εκει αφου ολοκλήρωσε ακόμα πιο αυστηρά με σαφή αποδοκιμασία για τον πρόεδρος της ΝΔ: “Υπαρχουν καποιοι κανόνες ξερετε. Ακόμα και για την αντιπολίτευση υπαρχουν καποιοι κανόνες στον τρόπο που ασκείς την αντιπολίτευση όταν αφορά εθνικά θεματα.”

Αυτό όμως που έχει την δική του αξία και δίνει ακόμα μεγαλύτερη διάσταση και σημασία στην αποδοκιμασία του Κυριακου Μητσοτακη, ηταν ότι το σχετικο ερωτημα στην κ Μερκελ ΔΕΝ υπεβλήθη από καποιον Ελληνα δημοσιογραφο, όπως ισως θα περιμενε κανείς, αλλά απο τον απεσταλμενο του κραταιού γερμανικού δικτύου DW! Που είναι γνωστό οτι απειχεί τις απόψεις του Βερολίνου, και δίνει άλλη αξία στο “άδειασμα” Μητσοτάκη από την Μέρκελ! Πανευρωπαικό…

(video: netakias.com )

Leave a Reply

Top