Είστε εδώ
Home > FAQ news > Έχασε την ψυχραιμία του ο Στουρνάρας μετά την εντολή για άνοιγμα λογαριασμών! “Μομφή” στον Α.Π. κατά Τουλουπάκη για παραβίαση “των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου” … και μήνυση κατά των δύο “προστατευόμενων” μαρτύρων!

Έχασε την ψυχραιμία του ο Στουρνάρας μετά την εντολή για άνοιγμα λογαριασμών! “Μομφή” στον Α.Π. κατά Τουλουπάκη για παραβίαση “των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου” … και μήνυση κατά των δύο “προστατευόμενων” μαρτύρων!

Την ποινική δίωξη δύο ανώνυμων μαρτύρων “για τις ψευδείς τους καταθέσεις” ζητά ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, μια μολις ημέρα μετά την εντολή της Ελ Τουλουπάκη στις Αρχές για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών προσώπων, συγγενών και συνεργατών τους, που εμπλέκονται στην δικογραφία για τη Novartis!

Πιο συγκεκριμένα ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας υπέβαλε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αθηνών έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων υπό τις κωδικές ονομασίες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνη Κελέση”, για τις αξιόποινες πράξεις της ψευδορκίας μάρτυρος, ψευδούς καταμήνυσης και συκοφαντικής δυσφήμησης, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα, ζητώντας την ποινική τους δίωξη για τις ψευδείς καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Σημειώνεται οτι η πληροφορία για την καταμήνυση έγινε γνωστη από την … ΤτΕ!

Πηγή: news247.gr

Leave a Reply

Top