Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δυναμική “παρέμβαση” «Ρουβίκωνα» σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Δυναμική “παρέμβαση” «Ρουβίκωνα» σε εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι

Σε επίθεση σε εστιατόριο που ανήκει στον Έκτορα Μποτρίνι επί της οδού Βασιλέως Γεωργίου στο Χαλάνδρι προχώρησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» σήμερα τα ξημερώματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, έσπασαν την κεντρική πόρτα του καταστήματος και πέταξαν μπογιές πριν φύγουν.

Η αντιεξουσιαστική ομάδα σε ανακοίνωσή της στο Indymedia γνωστοποίησε ότι αιτία ήταν το περιστατικό σωματικής και ψυχολογικής κακοποίησης ενός 19χρονου στις αρχές του μήνα σε εστιατόριο ιδιοκτησίας του σεφ στην Κέρκυρα.

«Το παραπάνω κάτεργο ανήκει στον γνωστό τηλεμαϊντανό/σεφ Έκτορα Μποτρίνι, κακέκτυπο έταιρου βρετανού τηλεμαϊντανού σεφ, ο οποίος παρουσιάζει διάφορα μαγειρικά ριάλιτι. Πέρα από την εικόνα που θέλει να πουλήσει λόγω δημοσιότητας η κάθε τηλεπερσόνα, τα ριάλιτι αυτά προωθούν το πρότυπο του υποτακτικού εργαζόμενου, ο οποίος αν θέλει να κερδίσει μια θέση στην κουζίνα οφείλει να αφήσει στην άκρη την όποια αξιοπρέπειά του και να δέχεται αδιαμαρτύρητα, στην καλύτερη, ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ και στην χειρότερη εκσφενδονισμένα πιάτα και κατσαρόλες, από τον ευέξαπτο προϊστάμενο/ αφεντικό» σημειώνεται στο κείμενο.

«Αν αυτή η εικόνα προβάλλεται μπροστά στις κάμερες, πίσω από αυτές, η πραγματικότητα είναι πολλαπλάσια σκληρή. Το ‘’χαλαρό μπινελίκι’’ μετατρέπεται σε καθημερινή λεκτική βία σε σημείο ψυχολογικού πολέμου, ενώ τα εκσφενδονισμένα κουζινικά γίνονται βασανιστήρια με καυτό λάδι, πυρακτωμένα σκεύη, κλωτσιές και χαστούκια. Στο τοξικό αυτό περιβάλλον έρχονται να προστεθούν η ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, τα απλήρωτα 12ωρα και η επισφάλεια» συμπληρώνεται.

Ο «Ρουβίκωνας» τονίζει πως «το μέλλον τα επόμενα χρόνια είναι ήδη γραμμένο. Από την μία το κράτος με όλο και περισσότερες δυνάμεις βρίσκεται στις υπηρεσίες του διεθνούς και ντόπιου μεγάλου κεφαλαίου, ξεπουλώντας δημόσια περιουσία, περνώντας αντεργατικούς νόμους και καταστέλλοντας τις όποιες φωνές αντίστασης. Από την άλλη το κεφάλαιο κάνει την δουλειά του συσσωρεύοντας όλο και περισσότερο πλούτο στα χέρια του, στις πλάτες κυρίως των εργατών και γενικότερα των μικρομεσαίων. Μονόδρομος για την τάξη μας είναι η μαχητική αντιπολίτευση στον δρόμο και η οργάνωση σε πρωτοβάθμια σωματεία».

 

Πηγή: efsyn.gr

Leave a Reply

17 + 4 =

Top