Είστε εδώ

Δρομολογούνται ανατροπές στην ΕΡΤ! Παραίτηση … “αναβάθμισης” από τον Διον Τσακνή

Ραγδαίες φαίνεται ότι θα είναι οι αλλαγές και στη Δημόσια τηλεόραση, καθώς είναι κοινή η πεποίθηση ότι μετά από ένα χρόνο της λειτουργίας, εμφανίζει τις περισσότερες από τις … παθογένειες των προηγούμενων χρόνων! Αυτό δε αποτυπώνεται και στην αδιαφορία των τηλεθεατών στις μετρήσεις τηλεθέασης, οι οποίες μπορεί να μην είναι ούτε καν δευτερεύον κριτήριο για ένα δημόσιο κανάλι, δεν παύουν όμως να δίνουν αίσθηση του κλίματος, που υπάρχει στην κοινή γνώμη…
Στο πλαίσο αυτό φαίνεται ότι πλέον εκπονείται και δρομολογείται ένα νέο σχέδιο λειτουργίας και ανάπτυξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, πιο κοντά στις εξαγγελίες και στις προθέσεις του Πρωθυπουργού Αλ Τσίπρα αλλά και του Υπ Επικρατείας Ν Παππά, όπως είχαν διατυπωθεί στη συνέντευξη Τύπου στην ΔΕ Θεσσαλονίκης. Η παραίτηση χθες αργά το βράδυ, του Διονύση Τσακνή, μια παραίτηση μέσω … “αξιολόγησης” των δεδομένων που την συνοδεύουν, φαίνεται ότι αποτελεί και την άκρη του νήματος που ξετυλίγει το “κουβάρι” που λέγεται “αναμόρφωση” του δημόσιου ενημερωτικού τομέα.
Πιο συγκεκριμένα ο Διονύσης Τσακνής φέρεται να έχει παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΡΤ, λόγω περιορισμένων αρμοδιοτήτων μέχρι τώρα καθώς δεν έχει εκτελεστική δυνατότητα. Η παραίτηση ναι μεν αρχικά έγινε δεκτή, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, δεν σημαίνει ότι ο Τσακνής αποχωρεί και από την ΕΡΤ. Μάλιστα πηγές αναφέρουν ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή ότι αναβαθμίζεται κιόλας… Αυτή η πληροφορία ενισχύεται και από την τοποθέτηση του γνωστού καλλιτέχνη στο ΔΣ, ότι θα αποδεχθεί οποιονδήποτε “ρόλο” του ανατεθεί αρκεί … “να έχει και την πλήρη ευθύνη για την υλοποίησή του”.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα αυτό τον ένα χρόνο λειτουργίας της ΕΡΤ ο κ Τσακνής είχε μάλλον περιορισμένη παρουσία λόγω μη εκτελεστικών αρμοδιοτήτων.

Πηγή: topontiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *