Είστε εδώ
Home > FAQ news > Documento: Το σχέδιο “Harvard Project” της Novartis για να μπουν 10 φάρμακα στην ελληνική αγορά με “χρηματισμό Υπουργών και αξιωματούχων”

Documento: Το σχέδιο “Harvard Project” της Novartis για να μπουν 10 φάρμακα στην ελληνική αγορά με “χρηματισμό Υπουργών και αξιωματούχων”

Σε μια καθοριστικής σημασίας αποκάλυψη προχωρά το Documento που κυκλοφορεί σήμερα, αφού δημοσιεύει εσωτερικά έγγραφα της Novartis που αποκαλύπτουν το σχέδιο «Harvard Project».

Σε αυτό το σχέδιο περιγράφεται πως έπρεπε να χρηματίσουν υπουργούς και κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να βάλουν στην ελληνική αγορά, παρά τη λιτότητα, δέκα νέα φάρμακα. Τα φάρμακα αυτά δεν είχαν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά ευρέως, αλλά μόνο στην Αγγλία και τη Γερμανία σε υψηλές τιμές. Έτσι έπρεπε να εισαχθούν στην Ελλάδα που είναι χώρα αναφοράς φαρμάκου, καθορίζει δηλαδή την τιμή φαρμάκου στην Ε.Ε, με υψηλή τιμή για να κερδίσει η φαρμακοβιομηχανία. Η εταιρεία έθετε χρονικό όριο 10 μηνών, για να τα βάλει στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα έγγραφα και τα στοιχεία, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ως Υπουργός Υγείας, φέρεται να έβαλε και τα 10 αυτά φάρμακα (που έχουν τιμή χιλιάδων ευρώ) στην ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι η τρόικα είχε απαγορεύσει την εισαγωγή νέων φαρμάκων.

Φαίνεται, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento, ότι είναι η μόνη φορά που ο Άδωνις Γεωργιάδης λειτούργησε αντιτροϊκανά και ήταν αντιμνημονιακός, με μία απόφαση που εξυπηρέτησε τα συμφέροντα της Novartis και της έδωσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στα ίδια έγγραφα αποκαλύπτεται πως υπήρχε Think Tank για θέματα Υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, με τη συμμετοχή του ίδιου του K. Φρουζή της Novartis.

Πηγή: documentonews.gr 

Leave a Reply

Top