Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > «Δίνουν και παίρνουν» τα fake news! Μετά τους πανηγυρισμούς για “5 εκ. εμβολιασμένους”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλοίωσε και τον αριθμό των διασωληνωμένων…(vid)

«Δίνουν και παίρνουν» τα fake news! Μετά τους πανηγυρισμούς για “5 εκ. εμβολιασμένους”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλοίωσε και τον αριθμό των διασωληνωμένων…(vid)

Μετά την ατελέσφορη προσπάθεια της κυβέρνησης να υποστηρίξει με «νύχια και με δόντια» το αφήγημα περί “success story” στη διαχείριση της πανδημίας και στην πορεία των εμβολιασμών, ο Κυριοάκος Μητσοτάκης δεν δίαστασε, μετά τους αστήρικτους ισχυρισμούς για 5 εκ. εμβολιασμένους (όπου υπολόγισε δύο φορές τους πλήρως εμβολιασμένους, προσθέτοντας και όσους έχουν κάνει μόνο μία δόση εμβολίου), δεν δίστασε από το βήμα της Βουλής να αλλοιώσει τους αριθμούς και των διασωληνωμένων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός:
«Είναι, επίσης, εξαιρετικά στενάχωρο το γεγονός -για να απαντήσω εμμέσως και στον προλαλήσαντα ομιλητή- ότι σήμερα δυστυχώς η συντριπτική πλειοψηφία, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων (αν δεν κάνω λάθος είναι πέντε) όσων συμπολιτών μας βρίσκονται διασωληνωμένοι σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι συμπολίτες μας οι οποίοι δεν έκαναν το εμβόλιο. Και δεν το έκαναν από επιλογή καθώς επειδή είναι συμπολίτες μας μεγαλύτερης ηλικίας είχαν τη δυνατότητα να κάνουν το εμβόλιο τους τελευταίους μήνες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους πάρα πολύ έντονα.

Όμως κρατώ το θετικό. Κοίταζα λίγο τα στοιχεία: πριν από ένα μήνα στις αρχές του Απριλίου είχαμε παραπάνω από 800 συμπολίτες μας διασωληνωμένους. Σήμερα είναι κάτω από τους 360 και εκτιμούμε ότι αυτή η πορεία αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί καθώς και η πορεία των νέων νοσηλειών έχει μειωθεί δραματικά και αυτό οφείλεται σε ένα βασικά λόγο: οφείλεται στον εμβολιασμό».

Για ακόμη μία φορά ήρθε να τον διαψεύσει η πραγματικότητα. Όταν μιλούσε στη Βουλή, ο αριθμός των διασωληνωμένων σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ ήταν 392. Ακόμα όμως και όταν ο ΕΟΔΥ παρουσίασε την έκθεση της Τρίτης, τα στοιχεία διέψευσαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, οι διασωληνωμένοι είναι 381.

Πηγή: avgi.gr 

Leave a Reply

6 + three =

Top