Είστε εδώ
Home > FAQ news > “Δίνει πόνο” στη ΝΔ ο Κοντονής: Αύριο να μετονομάσετε το κόμμα σας σε Πολιτική Άνοιξη και να κάνετε επίτιμο το Σαμαρά

“Δίνει πόνο” στη ΝΔ ο Κοντονής: Αύριο να μετονομάσετε το κόμμα σας σε Πολιτική Άνοιξη και να κάνετε επίτιμο το Σαμαρά

Μετά την αυριανή ψηφοφορία θα έχετε υπογράψει την ληξιαρχική πράξη θανάτου της Νέας Δημοκρατίας. Μετά την ψηφοφορία, η ΝΔ μπορεί να μετονομάσει το κόμμα σε Πολιτική άνοιξη και να κάνει επίτιμο τον Αντώνη Σαμαρά. Βέβαια ο Σαμαράς στο τέλος καταβαραθρώθηκε γιατί μπορεί ο ελληνικός λαός να ανησυχεί και να αντιδρά κάποιες στιγμές αλλά στο τέλος κρίνει συνολικά. Έτσι θα σας στείλει κι σας στην ανωνυμία“.

Με αυτές τις φράσεις έκλεισε την ομιλία του στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο οποίος νωρίτερα κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία για απόλυτη ταύτιση απόψεων με την εθνικιστική αντιπολίτευση στα Σκόπια. “Δεν σας προβληματίζει η δήλωση Γκρουέφκσι ότι η συμφωνία είναι πολύ χειρότερη από αυτή που ο ίδιος απέριψε το 2009;” αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ακόμα ότι και οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαιρέτισαν την συμφωνία, αλλά “εδώ η εγχώρια κεντροαριστερά βάλλει κατά της συμφωνίας. Ας προβληματιστεί η κ.Γεννηματά, γιατί έχει γίνει μονίμως το “μαύρο πρόβατο” της σοσιαλιστικής ευρωομάδας. Ο Αλιβιζάτος και ο Μαραντζίδης δεν είναι με το ΣΥΡΙΖΑ. Όμως οι δηλώσεις τους είναι αποκαλυπτικές για τη συμφωνία. Διαφωνούμε σε πολλά μαζί τους. Όμως κάνουν εμπεριστατωμένη ανάλυση και λένε ότι είναι μία απολύτως θετική συμφωνία προς το συμφέρον της χώρας”.

Κατέθεσε μάλιστα στα πρακτικά συνέντευξη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη από το 1994 όπου έλεγε ότι “σήμερα υπάρχει δυνατότητα να πετύχουμε μία λύση εθνικά παραδεκτή παίρνοντας το σύνολο του πακέτου των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, για το αστέρι της Βεργίνας, την εθνική προπαγάνδα, το Σύνταγμα”, καταλήγοντας να αναρωτηθεί “τί από αυτά δεν περιλαμβάνει η συμφωνία; Όλα”.

με πληροφορίες από το news247.gr

Leave a Reply

Top