Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας Χανίων: Οι γονείς των μαθητών κάνουν κατάληψη γιατί κουράστηκαν επί 2,5 μήνες να περιμένουν την Κεραμέως

Δημοτικό σχολείο Παλαιόχωρας Χανίων: Οι γονείς των μαθητών κάνουν κατάληψη γιατί κουράστηκαν επί 2,5 μήνες να περιμένουν την Κεραμέως

Στην Παλαιόχωρα Χανίων, η οργή των γονέων μαθητών του Δημοτικού της πόλης μετατράπηκε σε δυναμική κινητοποίηση στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας zarpanews.gr, οι γονείς καταγγέλουν πως υπάρχουν τραγικά κενά στο σχολείο, με ελλείψεις δασκάλων σε σημαντικά μαθήματα, και οι προσπάθειες που κάνουν επί 2,5 μήνες, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες.

Επί 2,5 μήνες -όπως αναφέρουν- δεν αναπληρώθηκε δάσκαλος σε αναρρωτική, το σχολείο βρίσκεται χωρίς μουσική, πληροφορική και δεύτερη γλώσσα ενώ λείπουν δάσκαλος ένταξης και τρεις παράλληλης στήριξης. Γι’ αυτό το λόγο, προχωρούν σε κατάληψη.

Σημειώνεται πως το Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχώρας είναι ένα 9θεσιο σχολείο το οποίο αριθμεί 136 μαθητές τη φετινή σχολική χρονιά.

Η ανακοίνωση γονέων μαθητών δημοτικού σχολείου Παλαιοχώρας:

«Σήμερα 18/11/21 βρισκόμαστε στην δυσάρεστη θέση να έχουμε:

1. Σε ότι αφορά την παράλληλη στήριξη ήτοι 5 εκπαιδευτικούς, έχουν προσληφθεί 2 με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται όλες οι απαιτούμενες ώρες καθώς και όλοι οι μαθητές.
2. Έλλειψη εκπαιδευτικού για το μάθημα του τμήματος ένταξης εδώ και δυο χρόνια.
3. Έλλειψη εκπαιδευτικών ειδικοτήτων μουσικής, πληροφορικής και δεύτερης ξένης γλώσσας.
4. Μη αναπλήρωση της θέσης εκπαιδευτικού που βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια με νέο δάσκαλο.

Όλες οι προσπάθειες που κάναμε από την αρχή της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα και χρησιμοποιώντας κάθε νόμιμο μέσο ώστε να καλυφθούν τα κενά, απευθυνόμενοι προς όλους τους φορείς που μπορεί να εμπλέκονται σχετικά, στάθηκαν άκαρπες. Για το λόγο αυτό στην έκτακτη γενική συνέλευση του συλλόγου σήμερα, αποφασίστηκε το κλείσιμο του σχολείου την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Εάν δεν εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα για το μέλλον των παιδιών μας, θα προχωρήσουμε σε άλλες κινητοποιήσεις».

Leave a Reply

seven − four =

Top