Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία

Δημοσιογράφοι σε διατεταγμένη υπηρεσία

Χοντρό “πέσιμο” στις υψηλόβαθμες πηγές της Κομισιόν που σε μία άτυπη ενημέρωση εξέφρασαν την απόλυτη βεβαιότητά τους ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από το μνημόνιο τον Αύγουστο χωρίς να χρειαστεί να μπει σε πρόγραμμα πιστοληπτικής γραμμής στήριξης αλλά και χωρίς να χρειαστεί να εφαρμόσει νωρίτερα τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί για το 2019 και το 2020 μαθαίνουμε ότι έκαναν εκπρόσωποι συγκεκριμένων ελληνικών μέσων που κινούνται στον λεγόμενο “Φιλελεύθερο” χώρο.

Ενώ μάλιστα οι ευρωπαϊκές πηγές δήλωσαν σχεδόν κατηγορηματικά την πλήρη διαφωνία τους με την απαισιοδοξία του ΔΝΤ για τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί και την πίστη τους ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να πιάσει και μάλιστα με άνεση τα πλεονάσματα (και κατά συνέπεια δεν τίθεται καν θέμα να έρθει νωρίτερα η μείωση του αφορολόγητου που έχει συμφωνηθεί για το 2020) οι Έλληνες δημοσιογράφοι λες και ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία επέμεναν να επαναφέρουν το ερώτημα της ανάγκης είτε ενός προληπτικού προγράμματος μετά την έξοδο από το μνημόνιο είτε το ενδεχόμενο επέκτασης του υφιστάμενου προγράμματος μετά το τέλος του.

Στη γραμμή δηλαδή που κινούνται στην Ελλάδα γνωστά “Φιλελεύθερα ΜΜΕ” που παίρνουν γραμμή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Γιάννη Στουρνάρα.

Μάλιστα ήταν τόσο έντονη η “πίεση” που ασκήθηκε στα υψηλόβαθμα στελέχη της Κομισιόν για να τους εκμαιεύσουν μία δήλωση του στυλ “το ΔΝΤ βάζει βέτο” ή “το ΔΝΤ θα επιβάλει την εφαρμογή των μέτρων νωρίτερα” που έφτασαν στο σημείο κάποιος από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να χαρακτηρίσει το ΔΝΤ ως…”ΜΚΟ”. Δηλαδή Μη Κυβερνητική Οργάνωση…περιορισμένης ευθύνης…

Leave a Reply

Top