Είστε εδώ

Δήλωση με νόημα του Νίκου Παππά: Μετά τον Αύγουστο…θα έχουμε άλλα περιθώρια

«Πλέον σχεδιάζουμε το “μετά”, σχεδιάζουμε το αύριο, ήδη από σήμερα», δηλώνει σε συνέντευξή του ο υπουργός Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι «μετά τον Αύγουστο θα υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Οι στόχοι θα επιτυγχάνονται, οι μάχες, στις οποίες θα εκκινούμε από πλεονεκτικότερη θέση, θα κερδίζονται».
Τις παραπάνω δηλώσεις έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης στον ιστότοπο «Eυρωπαϊκό Προοδευτικό Φόρουμ», που αποτελεί χώρο διαλόγου, ενημέρωσης, ανάλυσης και δράσεων, με επίκεντρο την προοδευτική ατζέντα και τις προτάσεις που παρουσιάζονται και προωθούνται από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικότερα δε, τις δράσεις των ευρωομάδων της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων.
Ερωτηθείς ειδικότερα για τους βασικούς στόχους της κυβέρνησης στη μετα-μνημονιακή εποχή, ο κ. Παππάς δηλώνει: «Οι εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς τελειώνουν τον Αύγουστο του 2018. Όπως τελείωσαν -ας μην ξεχνάμε- τον Γενάρη του 2015 οι επιδρομές αλαζόνων τεχνοκρατών στα υπουργικά γραφεία. Μετά τον Αύγουστο θα υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Οι στόχοι θα επιτυγχάνονται, οι μάχες, στις οποίες θα εκκινούμε από πλεονεκτικότερη θέση, θα κερδίζονται. Όπως επί ΣΥΡΙΖΑ κερδίζονται και εντός του πλαισίου του τρίτου προγράμματος. Για πρώτη φορά ολοκληρώνεται πρόγραμμα χωρίς νέα μέτρα, τα επιτόκια είναι σε ιστορικά χαμηλό επίπεδο και η οικονομία ανακάμπτει, όπως φαίνεται από συγκεκριμένα στοιχεία: ανάπτυξη 2%, μείωση της ανεργίας κατά 6%, δημιουργία 320.000 νέων θέσεων εργασίας, νέα αύξηση στις εξαγωγές κ.ά.
Τα τακτοποιημένα δημοσιονομικά, η αναπτυξιακή δυναμική, και η ευρωπαϊκή “ομπρέλα” που διεκδικήσαμε και πετύχαμε για το χρέος, δημιουργούν κλίμα εμπιστοσύνης, και ρίχνουν τα επιτόκια παρά το γεγονός πως κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν αυτήν την ομαλή πορεία. Μετά τον Αύγουστο του 2018 δεν θα μεταφερθούμε αυτομάτως στη Γη της Επαγγελίας», διευκρινίζει ο υπουργός, «αλλά θα μπορούμε να βαδίσουμε με μεγαλύτερη ελευθερία στο δικό μας δρόμο και να συμβάλλουμε ακόμα περισσότερο στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Η έξοδος από τα Μνημόνια θα προσφέρει μεγαλύτερα περιθώρια άσκησης πολιτικής. Οι δε παροχές που αφορούν στην ενίσχυση της Παιδείας, την αναβάθμιση της Υγείας με πρόσβαση σε όλους (…) γίνονται ήδη και εντός προγράμματος».
Και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής προσθέτει: «την ίδια στιγμή, οικοδομούμε ένα νέο κράτος, απαλλαγμένο από τις πελατειακές πρακτικές του παρελθόντος. Ακόμα και πριν τελειώσει το πρόγραμμα προχωρούμε σε τομές που φέρουν την υπογραφή της Αριστεράς, κάτι που κάναμε και κατά τη διάρκεια του τρέχοντος προγράμματος. Πλέον σχεδιάζουμε το “μετά”, σχεδιάζουμε το αύριο, ήδη από σήμερα. Το ζητά ο τόπος, οι άνθρωποί του. Τα περιφερειακά συνέδρια που έχουν γίνει ως τώρα και αυτά που ακολουθούν, δεν είναι μέρος ενός σόου», λέει για τα εν λόγω συνέδρια, εξηγώντας ότι «οι προτάσεις που κατατίθενται από τους κατά τόπους φορείς, τους ανθρώπους που ζουν τις ανάγκες και τις ελπίδες κάθε περιοχής, αποτελούν ψηφίδες στο σχέδιο της επόμενης μέρας. Στη συγκρότηση του νέου σχεδίου, περιλαμβάνεται η φωνή κάθε πολίτη. Και αυτό το σχέδιο αφορά κάθε πολίτη. Για εμάς δεν περισσεύει κανείς. Και το δικό μας σχέδιο αλλεπάλληλων ρήξεων και μεταρρυθμίσεων θα είναι αυτό που θεμελιώσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα».

Σκάνδαλο Novartis: Ούτε μία συγνώμη από την αντιπολίτευση

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο υπουργός καλείται να πάρει θέση για το σκάνδαλο Novartis και λέει, «σε όλο τον κόσμο η υπόθεση της Novartis είναι σκάνδαλο, η εταιρεία άλλωστε έχει δεχθεί την ευθύνη της σε χώρες όπως η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία. Στην Ελλάδα όμως η αντιπολίτευση “βλέπει” σκευωρία και μια συνωμοσία Τσίπρα-FBI. Το “πάρτι” στην Υγεία και στο φάρμακο είναι αδιαμφισβήτητο, το ίδιο και η συμβολή του στην υπερχρέωση και την χρεοκοπία της χώρας, όσο κι αν η αντιπολίτευση αρνείται να το αναγνωρίσει σε μία πρωτοφανή προσπάθεια στρουθοκαμηλισμού.
«Θα περίμενε κανείς», σημειώνει, «πως οι δυνάμεις που κυβέρνησαν τον τόπο για 40 χρόνια θα είχαν τουλάχιστον το σθένος να αναλάβουν την πολιτική ευθύνη. Σε μία μαραθώνια συνεδρίαση στη Βουλή δεν ακούστηκε ούτε μία συγγνώμη για το ότι 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι εξωθήθηκαν εκτός ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την πολυτέλεια να προσποιείται ότι δεν συνέβη τίποτα, ότι δεν υπάρχει σκάνδαλο, ότι δεν υπάρχουν ευθύνες. Αν δεν πράτταμε τα δέοντα σχετικά με την υπόθεση Novartis θα αιωρούνταν μια ισχυρή υπόνοια υπόγειας συναλλαγής. Την υπόσχεση για διαφάνεια και κοινωνική δικαιοσύνη που δώσαμε στον ελληνικό λαό δεν μπορούμε να την πάρουμε πίσω, δεν θα αφήσουμε καμία σκιά», διαβεβαιώνει ο Ν. Παππάς και διαμηνύει:
«Βρισκόμαστε στην αρχή μιας έρευνας, δεν προτρέχουμε μεν, δεν κρυβόμαστε δε. Αφήνουμε τους θεσμούς να λειτουργήσουν, την προανακριτική να επιτελέσει το έργο της ώστε οι ευθύνες, πολιτικές ή ποινικές, να αποδοθούν».
Πηγή: left.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *