Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δηλώσεις από ΠΟΕΔΗΝ που «σπάνε κόκαλα»: «Διασωληνωμένοι χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Το προσωπικό παραδωμένο. Ας τους λυπηθεί κάποιος»

Δηλώσεις από ΠΟΕΔΗΝ που «σπάνε κόκαλα»: «Διασωληνωμένοι χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Το προσωπικό παραδωμένο. Ας τους λυπηθεί κάποιος»

Τη σκληρή πραγματικότητα που επικρατεί στο ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, που, με κραυγή αγωνίας, τονίζει «ας λυπηθεί κάποιος τους ασθενείς και το προσωπικό».

Η κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, παραμένει δραματική – σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Γιαννάκου – με διασωληνωμένους ασθενείς να παραμένουν εκτός ΜΕΘ, «στην καλύτερη αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη ΜΕΘ για να γίνει επιλογή ποιος θα πάρει το κρεβάτι».

Παράλληλα, επισημαίνει πως όλες οι ΜΕΘ στην ηπειρωτική χώρα είναι γεμάτες.

Τέλος, υπογραμμίζει την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν φτάσει γιατροί και νοσηλευτές, που έχουν κληθεί να κουβαλήσουν μόνοι τους το φορτίο της πανδημίας. «Το προσωπικό εξαντλημένο και παραδωμένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει».

Αναλυτικά όσα επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ:

«Αυτό που συμβαίνει είναι κρίμα από το Θεό. Ας λυπηθεί κάποιος τους ασθενείς και το προσωπικό. Χθες έως σήμερα στις 8πμ εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. 10 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στους θαλάμους. Και νέοι άνθρωποι. Που να πάνε; Όλες οι ΜΕΘ στην ηπειρωτική χώρα γεμάτες. Δεν περιγράφεται η τραγικότητα των συμβάντων χθες το βράδυ.

Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη ΜΕΘ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη ΜΕΘ. Το προσωπικό εξαντλημένο και παραδωμένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει!!!!! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη κατάσταση. Ο Θεός να βάλει το χέρι του».

Με πληροφορίες από το documentonews.gr

Leave a Reply

one × 2 =

Top