Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δικογραφία Novartis: “Kατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» για Λιντζέρη-Βενιζέλο (18.1.2018): “Ταμίας του Βενιζέλου” ο πρόεδρος του ΕΟΦ, ξέπλενε τις δωροδοκίες του σε εταιρείες του Μαυρίκου”

Δικογραφία Novartis: “Kατάθεση του «Μάξιμου Σαράφη» για Λιντζέρη-Βενιζέλο (18.1.2018): “Ταμίας του Βενιζέλου” ο πρόεδρος του ΕΟΦ, ξέπλενε τις δωροδοκίες του σε εταιρείες του Μαυρίκου”

Για την εμπλοκή του Δημήτρη Λιντζέρη και του Ευάγγελου Βενιζέλου στην υπόθεση Novartis έχει καταθέσει ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφης”, σύμφωνα με τμήματα της δικογραφίας που αποκαλύπτει η “Εφημερίδα των Συντακτών” με ρεπορτάζ των Μαρία Δήμου και Χάρη Ιωάννου.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγ. Βενιζέλου, ο μάρτυρας περιγράφει ένα σύστημα δωροδοκιών μέσω εταιρειών του θανόντα εκδότη Π. Μαυρίκου προς τον τότε πρόεδρο του ΕΟΦ και πρώην βουλευτή Δημ. Λιντζέρη ως «ταμία του Βενιζέλου».

Σημειωτέον ότι ο Δ. Λιντζέρης πιάστηκε χθες στη Βουλή “στα πράσα” ενώ προσπαθούσε να φωτογραφήσει παράνομα τη δικογραφία, αλλά εμποδίστηκε από στελέχη της Βουλής.

Ο Φρουζής ανά διαστήματα ζητούσε και εκταμίευε χρήματα από τα μαύρα ταμεία της Νοβάρτις Ελλάς προκειμένου όπως έλεγε να δωροδοκήσει τον Λιντζέρη υπό την ιδιότητά του ως προέδρου του ΕΟΦ. Πιθανολογώ ότι το ξέπλυμα των χρημάτων για δωροδοκίες προς τον Λιντζέρη γινόταν από εταιρείες του Μαυρίκου (ο οποίος αντικατέστησε στις δραστηριότητες του ξεπλύματος του Βουλκίδη), στις οποίες η Νοβάρτις ανέθετε διαφημίσεις με εν μέρει εικονικό τίμημα το οποίο εν πολλοίς κάλυπτε τα ποσά των δωροδοκιών.

Σχετικά με τον Λιντζέρη ο Φρουζής ανέφερε ότι ο Ευάγγ. Βενιζέλος τον τοποθέτησε ως έμπιστό του στη θέση του προέδρου του ΕΟΦ διότι έχουν πολύ κοντινή σχέση και ότι στην αγορά κυκλοφορούσε ότι ο Λιντζέρης λειτουργεί ως ταμίας του Βενιζέλου στα θέματα του υπουργείου Υγείας. Για όλες τις εξυπηρετήσεις που προσέφερε στη Νοβάρτις στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων του ο κ. Λιντζέρης αποκλείεται να έλαβε ως δώρο ποσό κάτω των 200.000 ευρώ”.

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”(Μαρία Δήμου – Χάρης Ιωάννου).

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top