Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δίκη ΧΑ: “Διχάζει” … το ΚΙΝΑΛ! ( Ο Βλάχος αδειάζει τον Λοβέρδο που άδειασε τη Γεννηματά )

Δίκη ΧΑ: “Διχάζει” … το ΚΙΝΑΛ! ( Ο Βλάχος αδειάζει τον Λοβέρδο που άδειασε τη Γεννηματά )

Σε κόντρα με τη Φώφη Γεννηματά, με ευρύτερες παραμέτρους, εξελίσσεται η στάση που έχει κρατήσει ο Ανδρέας Λοβέρδος όλες αυτές τις μέρες ενόψει της απόφασης που θα ελάμβανε η Δικαιοσύνη για τη Χρυσή Αυγή.

Την ώρα που όλος ο επικοινωνιακός σχεδιασμός της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη επικέντρωνε σε ένα αντιφασιστικό στίγμα, με αποκορύφωμα την Τετάρτη (άρθρο-παρέμβαση Γεννηματά στην “Εφ.Συν.” με τους πολιτικούς αρχηγούς, δήλωση στο Εφετείο ότι η Χ.Α. είναι εγκληματική οργάνωση, καμπάνια «όλοι μαζί τελειώνουμε τους ναζί»), ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέλεγε να διατυμπανίσει ότι δεν πρέπει να εκφέρονται πολιτικές απόψεις γιατί αποτελούν πίεση στη Δικαιοσύνη. «Το τι λέει το ένα ή το άλλο κόμμα είναι παντελώς αδιάφορο», «εδώ αξιολογούνται οι πράξεις και η εφαρμογή του Ποινικού Κώδικα», είναι άλλο να λέμε ότι πρέπει να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και πρέπει «κάποιος ή κάποιοι να τιμωρηθούν για την ανθρωποκτονία» και άλλο να έχουμε εκδώσει αποφάσεις, «αποφάσεις βγάζουν τα δικαστήρια, όχι τα πολιτικά κόμματα».

Η δημόσια αντιπαράθεση έλαβε πιο συγκεκριμένο χαρακτήρα καθώς ο γραμματέας Επικοινωνίας Παναγιώτης Βλάχος έσπευσε να αδειάσει τον βουλευτή. Ερωτηθείς (Κόντρα) αν όλα αυτά που έκανε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ήταν παρεμβάσεις ενόψει της απόφασης κι αν ο Ανδ. Λοβέρδος είναι εκτός γραμμής, ο Π. Βλάχος σχολίασε: «Θα μας επιτρέψετε την επίσημη γραμμή του κόμματος να την εκφράζει η κ. Γεννηματά. Βέβαια, αυτό δεν στερεί από κάποιους πολιτικούς που έχουν και μια ιδιότητα να εκφέρουν το αυτονόητο, ότι η Δικαιοσύνη αποφασίζει…». Εξέφρασε την άποψη ότι η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να μην κρίνεται, για να καταλήξει ηχηρά: «Η επιστημονική εγκυρότητα κάθε πολιτικού είναι σεβαστή και μπορεί να κατατίθεται, αλλά τα κόμματα τα εκφράζουν οι αρχηγοί τους και τα στελέχη που είναι επιφορτισμένα με ρόλο να εκφράζουν επίσημα και θεσμικά το κόμμα».

Αντέκρουσε δε «παρατήρηση» του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Μαρκόπουλου ότι έχουν ξεχάσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο, σχολιάζοντας ότι δεν θα του υποδείξει εκείνος αν θα μιλάει για πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σε χθεσινό πάνελ, ο «γαλάζιος» βουλευτής σχολίασε προς τον Ανδ. Λοβέρδο ότι κάποια στελέχη έχουν ξεχάσει τον Βενιζέλο και τη συγκυβέρνηση, με τον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να στέλνει μήνυμα: «Εγώ όμως είμαι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και στην πρωτοβουλία Τσακαλώτου στη Βουλή να καταδικάσουμε, είπα ότι το ‘συνταγματικό τόξο’ είναι όρος που εισήγαγε ο Ευ. Βενιζέλος»…

Πηγή: avgi.gr

Leave a Reply

five × 3 =

Top