Είστε εδώ

Διαγράφονται 9 γνωστοί δημοσιογράφοι για … προπαγάνδα υπέρ του ΝΑΙ!

Κοντά στην πόρτα της εξόδου μέσω “διαγραφής” βρίσκονται 8 πολύ γνωστοί δημοσιογράφοι, καθώς ο … ένατος, η “Κυρία των 8 !!!” , Όλγα Τρέμη, πρόλαβε να παραιτηθεί πριν λίγες ημέρες…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του typologies.gr την επόμενη Τρίτη θα ανακοινωθεί η, κατά πάσα πιθανότητα, διαγραφή τους από τα μητρώα της Ένωσης. Ως απόλυτα συμπτωματικό κρίνεται το γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς τους 9, φέρονται να συμπεριλαμβάνονται στον … κατάλογο των δημοσιογράφων που παρακολούθησαν τα … “σεμινάρια δημοσιογραφίας” του ΔΝΤ, στην Ελλάδα!!!
Η Όλγα Τρέμη και οι, Γιάννης Πρετεντέρης, Μαρία Σαράφογλου, Μανώλης Καψής, Μαρία Χούκλη, Σταμάτης Μαλέλης, Άρης Πορτοσάλτε, Νίκος Κονιτόπουλος και Δημήτρης Οικονόμου παραπέμφθηκαν για παραβίαση της δεοντολογίας και άσκηση προπαγάνδας από το Πειθαρχικό, το οποίο έλεγξε συνολικά 20 δημοσιογράφους για τη στάση τους την επίμαχη εβδομάδα. Στην ΕΣΗΕΑ είχαν κατατεθεί περί τις 300 καταγγελίες πολιτών για τη στάση καναλιών και δημοσιογράφων την περίοδο προ του δημοψηφίσματος.
Όλο το προηγούμενο διάστημα έγινε έρευνα για όσα ειπώθηκαν στον τηλεοπτικό αέρα και στοιχειοθετήθηκαν οι κατηγορίες με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας. Παράλληλα, οι «κατηγορούμενοι» κατέθεσαν στο Πειθαρχικό τις απόψεις τους, τους οποίους υπερασπίστηκαν μάρτυρες, όπως ο Παντελής Καψής και ο Παύλος Τσίμας. Τα στοιχεία που διαθέτει το Πειθαρχικό Συμβούλιο είναι πάρα πολύ σημαντικά, καθώς διαπιστώθηκε σωρεία παραβιάσεων του Κώδικα Δεοντολογίας. Παρ’ όλα αυτά, κατά πληροφορίες, η πρόεδρος του Πειθαρχικού προσπάθησε να ματαιώσει την έκδοση απόφασης με το επιχείρημα ότι ασκείται λογοκρισία στους δημοσιογράφους-παρουσιαστές. Για την έκβαση της υπόθεσης ήταν ενήμεροι όλοι οι ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι. Η Όλγα Τρέμη επέλεξε να υποβάλει την παραίτησή της από την Ένωση, διαδικασία που δεν υφίσταται στη λειτουργία της ΕΣΗΕΑ. Πρακτικά, η παραίτησή της σημαίνει αποδοχή τυχόν διαγραφής της από το Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *