Είστε εδώ
Home > FAQ news > Διαφωνεί με τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tamplets και smartphones ο Νίκος Παππάς! Δείχνει ευρύτερες συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές! “Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος”…

Διαφωνεί με τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tamplets και smartphones ο Νίκος Παππάς! Δείχνει ευρύτερες συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές! “Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος”…

Καλούμενος να σχολιάσει τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tamplets, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ειδικό τέλος πρέπει να επανεξεταστεί

Πιο συγκεκριμένα καλούμενος να σχολιάσει τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tamplets, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ειδικό τέλος πρέπει να επανεξεταστεί. Πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ένα εύλογο τίμημα για τα πνευματικά δικαιώματα, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως πρέπει να αποφύγουμε οριζόντια μέτρα και τόνισε ότι ως υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής δεν υπάρχει καμία συναρμοδιότητα στο θέμα.

Μιλώντας για τη χθεσινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Caravel, ο Νίκος Παππάς είπε ότι πρόκειται για ένα ζωντανό κόμμα με εσωτερικό διάλογο και δυνάμεις που δεν είναι στατικές. «Το επίδικο της συγκυρίας» συνέχισε ο υπουργός, «είναι αν το κόμμα μας θα κάνει τα κατάλληλα ανοίγματα για να συνεχίσει να είναι ο κορμός της προοδευτικής συμπαράταξης που θα εγγυηθεί μια προοδευτική διακυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια».

Πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές και τόνισε ότι τα ερωτήματα τα βάζει η ζωή και η πολιτική συγκυρία και ο καθένας τοποθετείται με βάση αυτά. Ανέφερε επίσης ότι όταν υπάρχουν συγκλίσεις αυτές πρέπει να αποτυπώνονται κάνοντας λόγο για στρατηγική νίκης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ για τους δήμους και τις περιφέρειες, με επιδίωξη ευρύτερων κομματικών συμμαχιών, «όχι για λόγους αυτοσυντήρησης, αλλά γιατί η κοινωνία χρειάζεται προοδευτικές αριστερές συμμαχίες».

Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για το επίπεδο της φορολογίας στην Ελλάδα, ο κ. Παππάς είπε ότι ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο μέσο όρο φορολογίας της ΕΕ, ζητώντας να μην δημιουργούνται εντυπώσεις.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν κοινωνικά στρώματα στην Ελλάδα τα οποία έχουν δυσανάλογα επιβαρυνθεί αλλά «όταν κάνεις μια συμφωνία έχεις ένα μίγμα πολιτικής, χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσεις τη δική σου πολιτική, αλλιώς δεν μιλάμε για συμβιβασμό».

«Και εμείς θα θέλαμε να μην είχαμε κληρονομήσει 300 δισ. χρέος» συνέχισε ο Ν. Παππάς, «αλλά στην πολιτική δεν ξεκινάς από το μηδέν, κληρονομείς χρέη, προηγούμενες συμφωνίες και ένα πεδίο που έχει διαμορφωθεί από προηγούμενες πολιτικές» υπογράμμισε. Επίσης, τόνισε ότι όλες οι μελλοντικές προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στη διόρθωση των αδικιών.

Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά ότι το 2004 η χώρα θα ολοκλήρωνε το πρόγραμμα, επαναλαμβάνοντας ότι η προσδοκία του κ. Σαμαρά ήταν η προληπτική γραμμή στήριξης, με άπιαστα αστρονομικά πλεονάσματα, ενώ σχολιάζοντας το email «Χαρδούβελη» είπε ότι εκείνο μιλούσε για ένα πρόγραμμα το οποίο δεν έβγαινε, ενώ τώρα βαίνουμε προς την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης.

Απαντώντας για το αν θα υπάρξει προσέγγιση στις αυτοδιοικητικές εκλογές σε κομματικά στελέχη ή στην κοινωνία, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ είπε ότι «μπορούμε να έχουμε ένα μίγμα πολιτικής που απαντά και στα δύο». Τόνισε ότι το κριτήριο θα είναι πολιτικό με προϋποθέσεις εφαρμοζόμενης πολιτικής, σημειώνοντας ότι «μπορούμε να κάνουμε επιλογές που θα είναι συμπαγείς και θα φέρουν καλύτερο αποτέλεσμα για τις δυνάμεις της Αριστεράς».

Πηγή: left.gr

One thought on “Διαφωνεί με τον φόρο 2% από το υπουργείο Πολιτισμού σε όσους χρησιμοποιούν tamplets και smartphones ο Νίκος Παππάς! Δείχνει ευρύτερες συνεργασίες στις αυτοδιοικητικές! “Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος”…

  1. Δυστυχώς μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Η τροπολογία που ψήφισε χθες το βράδυ η Βουλή έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του. Αυτός μεταξύ άλλων υπουργών την υπέγραψε και την κατέθεσε στο προεδρείο. Αν διαφωνούσε ας μην την υπέγραφε. Γιατί υπουργέ μου τα κάνεις αυτά; Φταίω εγώ να είμαι καχύποπτος μετά;;;

Leave a Reply

Top