Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δεν θέλει να αντιμετωπίσει ξανά τον Τσίπρα στη Βουλή αύριο ο Κυριάκος … αρνείται η ΝΔ την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη Σ. Αραβία

Δεν θέλει να αντιμετωπίσει ξανά τον Τσίπρα στη Βουλή αύριο ο Κυριάκος … αρνείται η ΝΔ την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για τη Σ. Αραβία

Το είχαμε πει μετά την συζήτησης της Δευτέρας στη Βουλή με αφορμή τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, που εντούτοις είχε εξελιχθεί από τηην αντιπολίτευση σε εφ όλης της ύλης προσπάθεια κριτικής στην κυβέρνηση για την τραγωδία στην Δυτ Αττικη …, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το … “έβαλε κυριολεκτικά στα πόδια” και μόλις ολοκλήρωσες την τοποθέτησή του, αποχώρησε από την αίθουσα (δήθεν για να παρευρεθεί στην παρουσίαση βιβλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας … ) χωρίς να ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα και έτσι απέφυγε την αντιπαράθεσή μαζί του, η οποία μεχρι τώρα εχει “ολέθριο αποτέλεσμα” για τον ίδιο! Είχαμε γράψει ότι η … νέα “στρατηγική” του επικοινωνιακού του επιτελείου είναι “να τα λέει και να φεύγει” πριν προλάβει να του απαντήσει ο Τσίπρας, ώστε να αποφεύγει τη δοκιμασία της απευθείας αντιπαράθεσής μαζί του μπροστά στην κάμερα της Βουλής! … Να λοιπόν που πριν από λίγο δικαιωθήκαμε στην επισημανσή μας της Δευτέρας, καθώς η ΝΔ τωρα ανακοίνωσε ότι αρνειται να συναινέσει στο αιτημα που διατυπωσε ο Πρωθυπουργός στον ΠτΒ για αναβολή της αυριανής συζήτησης για το θέμα της Σ Αραβίας, στο οποίο ε΄χει στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος, προκειμένου να παρευρεθεί και ο ίδιος, αφού αύριο θα λείπει στο Παρίσι για να παραλάβει το βραβείου του Πολιτικού με Σθένος, που αποδίδει ετησίως ο Δικηγορικός Σύλλογος Γαλλίας!

Η ανακοίνωση ( πρόφαση…) της ΝΔ

«Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του.

Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών.
Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…».

Την ίδια ώρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημητρης Τζανακόπουλος εξαπέλυσε επιθεση στη ΝΔ, με αφορμή την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία εξαπολύει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σε δήλωσή του τονίζει, «η Ν.Δ. και τα Μέσα που την στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της, έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων. Διατείνονται ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας».

Ο κ. Τζανακόπουλος προσθέτει, «αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες. Για αυτό, πριν από λίγη ώρα, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητά τη μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης για τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, προκειμένου να παρευρεθεί και να τοποθετηθεί».

«Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κ. Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο» καταλήγει στη δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Leave a Reply

Top