Είστε εδώ

Δεν πέρασε ο τσαμπουκάς ΝΔ με Βορίδη και ο “πόλεμος” του ΔΟΛ.”Χαστούκι” Τσίπρα με προ ημερησίας για Μπόργιανς, Λαγκάρντ, θαλασσοδάνεια και κυκλώματα στη Δικαιοσύνη

Δεν άφησε να “πέσει κάτω το γάντι” που συντονισμένα του ρίχνει τις τελευταίες ημέρες, μερίδα των μήντια με επικεφαλής τον ΔΟΛ και τον ισχυρό του άνδρα Σταύρο Ψυχάρη, τμήμα της αντιπολίτευσης με επικεφαλής την απόλυτα ελεγχόμενη από το σύστημα Σαμαρά, “νέα” ΝΔ του Κυριάκου, κάποιοι επιχειρηματίες με εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη καθώς και ένας μικρός αλλά σκληρός “πυρήνας” δικαστικών λειτουργών με μακρά διαδρομή την προηγούμενη εποχή και το σήκωσε με επιστολή του στον ΠτΒ, με την οποία ζητάει προ ημερησίας στη Βουλή με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Παράλληλα με την κίνηση αυτή ο Πρωθυπουργός ” θωρακίζει ” τον υπ Δικαιοσύνης για την καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημ Παπαγγελόπουλο, που το τελευταίο χρονικό διάστημα βρέθηκε στο ” στόχαστρο ” ετερόκλητων κύκλων, που νιώθουν να απειλούνται από το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δείχνει να αντιλαμβάνεται τα ” πρέπει ” της εποχής και τα ” θέλω ” της κοινωνίας.
Τέλος με την αναφορά του στις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, σε θαλασσοδάνεια ημετέρων και σε κυκλώματα στη Δικαιοσύνη, “φωτογραφίζει” τις πιθανές ευθύνες Σαμαρά-Βενιζέλου για την μη αξιοποίηση των στοιχείων, τον εκδότη του ΔΟΛ Σταύρο Ψυχάρη για τα “δάνεια” από τράπεζες που είχε πάρει αλλά και τον τρόπο που κινήθηκε η κ Τσαλτάνη και μερίδα εισαγγελέων σε συγκεκριμένες υποθέσεις που χειρίστηκαν. Τέλος “απαντάει¨άμεσα με τον πλέον θεσμικό τρόπο στον “τσαμπουκα” της ΝΔ με την τοποθέτηση του ακροδεξιού και φουλ Σαμαρικού Βορίδη, στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, σε μια προσπάθεια να φρενάρει και να αποδομήσει τον Δημ Παπαγγελόπουλο, αλλά και στην παρέμβαση που είχε επιχειρήσει προς την ίδια κατεύθυνση ο Ευ Βενιζέλος.
Ο πρωθυπουργός απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή, με την οποία ζητά την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης.
Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
Την τελευταία περίοδο η δημόσια συζήτηση κατακλύζεται και δηλητηριάζεται από αβάσιμες και προσχηματικές αιτιάσεις που αφορούν τους όρους άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της δικαιοσύνης.
Οι αιτιάσεις αυτές προωθούνται από συγκεκριμένα κέντρα που έχουν λόγους να φοβούνται την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη δικαιοδοτική λειτουργία.
Το πραγματικό δυστύχημα όμως είναι ότι οι αιτιάσεις αυτές αναπαράγονται από την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από άλλα κόμματα του κοινοβουλίου.
Κεντρικός όμως και δεδηλωμένος στόχος της Κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών απέναντι στη Δικαιοσύνη, εμπιστοσύνη, που τα τελευταία ειδικά χρόνια, έχει διαρραγεί εξαιτίας, μεταξύ άλλων, και εξωθεσμικών και αντισυνταγματικών παρεμβάσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Η δέσμευση εξάλλου της Κυβέρνησης στο στόχο αυτό αποδεικνύεται από το ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια η Δικαιοσύνη αναπνέει ελεύθερα και προχωρά στην εις βάθος διερεύνηση υποθέσεων που είχαν μέχρι πρότινος εγκαταλειφθεί «στην τρωκτική κριτική των ποντικών». Ενδεικτικά αναφέρω την πρόοδο στην διερεύνηση των υποθέσεων της λίστας Μπόργιανς και Λαγκάρντ, των άνευ εγγυήσεων τραπεζικών δανείων αλλά και άλλων οικονομικών εγκλημάτων εις βάρος του ελληνικού δημοσίου που ενδεχόμενα αγγίζουν ακόμα και το παλιό πολιτικό σύστημα της χώρας.
Με δεδομένα τα παραπάνω είναι χρέος μας να ανοίξουμε με ουσιαστικό τρόπο τον σχετικό δημόσιο διάλογο εντός του κοινοβουλίου και μάλιστα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο χωρίς υπεκφυγές και τεχνάσματα όπως επιχειρείται τις τελευταίες ημέρες από την αντιπολίτευση.
Για τον λόγο αυτό σας ζητώ να ορίσετε ημερομηνία για την διενέργεια προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή με αποκλειστικό θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της Δικαιοσύνης σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πιο πιθανές ημέρες για να διεξαχθεί η συζήτηση είναι οι δύο πρωτες της επόμενης εβδομάδας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *