Είστε εδώ

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας – Επιταχύνει τις διαδικασίες

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης, ωστόσο, έπρεπε να ανταποκριθεί όπως είπε στον θεσμικό του ρόλο.

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να καλέσει εντός της ημέρας τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να του παραδώσει τη τρίτη διερευνητική εντολή.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, όλοι συμφώνησαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ρίξει το βάρος του στην κρίσιμη εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου ενώ εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη αυτή, μακριά από εσωστρέφεια, ώστε ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ – όπως σημείωσαν – να σταθεί ισχυρό ανάχωμα «στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Την ίδια στιγμή, τόνισαν ότι «δεν θα κάνουν τη χάρη σε όσους επιθυμούν την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ από ηγέτη του προοδευτικού πόλου στη χώρα και την αντικατάστασή του με έναν βολικό δικομματισμό».

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αναμένεται να καλέσει ενδεχομένως και εντός της ημέρας τον Νίκο Ανδρουλάκη προκειμένου να του παραδώσει τη τρίτη και τελευταία διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κυρία Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει το σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Ήδη από χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξέφρασε την πρόθεση για επίσπευση της ημερομηνίας των εκλογών στις 25 Ιουνίου, αντί στις 2 Ιουλίου.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *