Είστε εδώ

Δεν κοκκινίζουν … από ντροπή; Πλήρης δικαίωση και με τη βούλα, του Αλέξη Τσίπρα, για τη συκοφαντία με τη δήθεν βίλα στο Σούνιο! Αποσύρονται τα δημοσιεύματα …

Στα βράχια του Σουνίου … εκεί από όπου ρίχτηκε στη θάλασσα ο μυθικός Αιγέας, πατέρας του Θησέα, γκρεμοτσακίστηκαν τα συκοφαντικά δημοσιεύματα για δήθεν βίλα του πρώην Πρωθυπουργού στην περιοχή!

Συγκεκριμένα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε ως ψευδείς και συκοφαντικές τις αναρτήσεις του δημοσιογράφου και εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη, αναφορικά με την υποτιθέμενη εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο.

Πιο αναλυτικά το Δικαστήριο έκανε δεκτή ως προς την ουσία της την αγωγή που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και υποχρεώνει τον εκδότη των Παραπολιτικών να διαγράψει την επίμαχη ανάρτηση από το λογαριασμό του στο Twitter, καθώς και να προβεί σε νέα ανάρτηση που θα αποκαθιστά την αλήθεια.

Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ψευδείς και συκοφαντικούς τους ισχυρισμούς του εκδότη της εφημερίδας Παραπολιτικά περί δήθεν «μετακόμισης» του Αλέξη Τσίπρα από την Κυψέλη στο Σούνιο, περί δήθεν αγοράς πολυτελούς βίλας, περί δήθεν πολυτελούς επισκευής από μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία, περί δήθεν μεταχρονολογημένης κατασκευής «ενοικιαστηρίου συμβολαίου», υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τα όσα δημοσίευσε ο εναγόμενος ήταν «επινοήσεις» και ότι τελούσε «εν γνώσει της αναλήθειάς τους».

Συγκεκριμένα το Δικαστήριο υποχρεώνει τον Κουρτάκη:

α) να αποαναρτήσει – διαγράψει από τον παραπάνω προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter την επίδικη ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο: «Είναι αργά για να φτιάξουν ενοικιαστήριο συμβόλαιο. Όπως είναι σχετικά αργά για να βρουν άκρη πώς πληρώθηκαν τα μηνιαία τιμήματα. Και αυτό που είναι δύσκολο είναι να κρύψουν την κατασκευαστική εταιρία που πλήρωσε τις εργασίες επισκευής του ακινήτου. Γενικώς, είναι αργά».

β) Να προβεί σε ανάρτηση (tweet) στον προσωπικό λογαριασμό του με το εξής κείμενο: «Δημοσίευση της απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία έγινε εν μέρει δεκτή η υπ’ αριθ. 3857/156/2021 αγωγή του Αλεξίου Τσίπρα σε βάρος μου», με συνημμένα επ’ αυτής της ανάρτησης φωτογραφικά αρχεία, επί των οποίων θα αποτυπώνεται το πλήρες σκεπτικό της παρούσας απόφασης εντός 15 ημερών από την επίδοσή της σε αυτόν.

ΥΓ: Ο Αλέξης Τσίπρας σε μια επίδειξη ήθους ΔΕΝ διεκδίκησε τελικά αποζημιωση και μπράβο του γι αυτό. Το The FaQ θα στέκεται πάντα απέναντι στα εξοντωτικά μέτρα σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Ζήτημα αρχών

Το Δικαστήριο έκρινε μάλιστα την απόφαση προσωρινά εκτελεστή και σε περίπτωση μη εκτέλεσής της ο εναγόμενος «καταδικάζεται σε χρηματική ποινή πέντε χιλιάδων ευρώ και προσωπική κράτηση τριών μηνών».

Σε ό,τι αφορά το σκέλος της αποζημίωσης, ο κος Τσίπρας δεν κατέθεσε το πλήρες δικαστικό ένσημο, δεδομένου ότι επιθυμία του ήταν η αποκατάσταση της αλήθειας, η ηθική του δικαίωση και όχι η οικονομική εξόντωση του δημοσιογράφου.

Με πληροφορίες από το koutipandoras.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *