Είστε εδώ

Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια 13 εκ. της Attica προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2011-14, παραδέχθηκε ο Πάσχας – Στα 295 εκ. τα “δανεικά κι αγύριστα”!

Στην καταγγελία ότι η Τράπεζα της Ελλάδος «παρέλειψε» να στείλει το πόρισμα των ετών 2011-2014 για την Τράπεζα Αττικής, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής που εξετάζει τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, προέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που συμμετέχουν στην επιτροπή.
Η καταγγελία έγινε κατά τη διάρκεια της εξέτασης του κ. Γ. Πάσχα, διευθυντή Επιθεώρησης Εποπτευομένων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος.
Τα ερωτήματα που προκύπτουν από αυτή την εξέλιξη είναι πολλαπλά, καθώς, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής Σ. Φάμελλος, το 2014 καταγράφηκαν δάνεια από την Τράπεζα Αττικής προς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ύψους 13 εκατ. ευρώ.
Σε αυτό ο κ. Πάσχας απαντά ότι το ποσό είναι πολύ μικρό σε σχέση με το συνολικό δανεισμό της Τράπεζας Αττικής και γι αυτό δεν συμπεριελήφθη στο πόρισμα, επιχείρημα που ανατρέπει, όμως, το γεγονός ότι η ΤτΕ έχει συμπεριλάβει περιπτώσεις δανείων ακόμα και της τάξης των 160.000 ευρώ.
«Δεν ελέγχουμε όλους τους πελάτες. Ελέγξαμε την πιστοδοτική τακτική παίρνοντας ένα δείγμα από τους μεγάλους πιστούχους. Μέσα στο πόρισμα και στο δείγμα που κάναμε δεν υπάρχει κόμμα», είπε στην Επιτροπή ο κ. Πάσχας. Ο πρόεδρος της Εξεταστικής, κ. Φάμελλος, του επεσήμανε ότι «στις εταιρείες που ελέγξατε δειγματοληπτικά για το πόρισμα του 2015 – 2016 έχετε 37 εταιρείες με δάνειο κάτω από 2 εκατ. αυτό είναι ίσα μέτρα και ίσα σταθμά; Πως δεν ελέγξατε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με δάνειο 13 εκατ.;».
«Επιλέξαμε δείγμα, μέσα στο δείγμα δεν ήταν τα κόμματα. Για τα δύο κόμματα είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέψεις κατά 50%», απάντησε ο κ. Πάσχας και στη συνέχεια επανέλαβε ότι «δεν έπεσαν στο δείγμα τα δύο κόμματα».
Το ενδιαφέρον πλέον εστιάζεται στο να δοθούν απαντήσεις στο ερώτημα αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στο ότι αυτά τα δάνεια δεν περιλαμβάνονται στο πόρισμα των ετών 2011 – 2014 για την Τράπεζα Αττικής.
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο Γιώργος Πάσχας τα δανεικά και… αγύριστα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ξεπερνούν τα 295 εκ. ευρώ!
«Το λογιστικό υπόλοιπο όλων των δανείων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μέχρι σήμερα είναι 295.227.000», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάσχας.
Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι είχαν σχηματιστεί προβλέψεις ζημίας το 2010 και το 2011 δόθηκαν δάνεια από την Attica Bank στα δύο μεγάλα τότε κόμματα χωρίς επιπλέον εγγυήσεις και ελέγχους.
Πηγές: altsantiri.gr και koutipandoras.gr

One thought on “Δεν ελέγχθηκαν τα δάνεια 13 εκ. της Attica προς ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2011-14, παραδέχθηκε ο Πάσχας – Στα 295 εκ. τα “δανεικά κι αγύριστα”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *