Είστε εδώ
Home > FAQ news > Δεν έχει τέλος … η “Αριστεία” τους! Σε αργία 1 έτους γιατρός υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα, για παράνομες συνταγογραφήσεις!

Δεν έχει τέλος … η “Αριστεία” τους! Σε αργία 1 έτους γιατρός υποψήφιος της ΝΔ στα Γιάννενα, για παράνομες συνταγογραφήσεις!

Στη μεγάλη και συνεχώς διογκούμενη λίστα της «γαλάζιας αριστείας», στην οποία περιλαμβάνονται υποθέσεις διαφθοράς, «τακτοποιήσεων» ημετέρων, πλαστοπροσωπίες, πλαστογραφίες, καταδίκες σε δικαστήρια, κ.α., φαίνεται προστίθεται ακόμα μία υπόθεση, με πιθανότατα μεγάλη ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Ο λόγος για τις παράνομες συνταγογραφήσεις από τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Ιωαννίνων και πολιτευτή της ΝΔ (στις εκλογές του 2012 έχασε την έδρα για μερικές εκατοντάδες ψήφους ενώ ήταν ξανά υποψήφιος τον Γενάρη του 2015), Φίλιππο Σιάκα. Ο «άριστος» αυτός διέπρεψε στο γνωστό «σπορ» της συνταγογράφησης επιθεμάτων κατακλίσεων, με τη χρήση της ίδιας (πλαστής) φωτογραφίας, σε δεκάδες ασθενείς, οι οποίοι… δεν είχαν κατακλίσεις.

Για την υπόθεση ο εν λόγω γιατρός είχε τεθεί από τον διοικητή του νοσοκομείου σε αναστολή καθηκόντων για έναν μήνα και έχει παραπεμφθεί στο ανώτερο πειθαρχικό συμβούλιο της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) το οποίο συνεδρίασε χτες Τετάρτη 25/10 μετά από ερώτημα που ετέθη από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Το πειθαρχικό συμβούλιο αποφάσισε τη δυνητική αγρία ενός έτους και την παραπομπή του Φίλιππου Σιάκα στο κεντρικό πειθαρχικό συμβούλιο του ΕΣΥ.

Ο Φιλ Σιάκας παρουσιάζεται από τοπικές ιστοσελίδες των Ιωαννίνων ως «ξεχωριστή παρουσία στα πολιτικά δρώμενα» και πιθανή επιλογή υψηλόβαθμων στελεχών της ΝΔ για τον δήμο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Leave a Reply

8 + 20 =

Top