Toν γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες με τρομαγμένους τουρίστες να απομακρύνονται από τις εστίες των πυρκαγιών στη Ρόδο είτε με τα πόδια και τα καροτσάκια με τα μωρά τους, είτε πάνω σε καρότσες φορτηγών ή να περιμένουν με τις ώρες κάποιο σκάφος να τους απομακρύνει διά θαλάσσης από κάποια παραλία του νησιού, επιβεβαιώνοντας και στο εξωτερικό πως το λεγόμενο επιτελικό κράτος απουσιάζει παντελώς όταν πρόκειται και τις ανάγκες των πολιτών και τις περιουσίες τους.

Αν δεν ήταν οι φιλόξενοι κάτοικοι της Ρόδου να συνδράμουν τότε η κατάσταση θα ήταν πολύ χειρότερη…
Την ίδια ώρα η κυβέρνηση στέλνει C-130 …με αστυνομικούς και υπουργούς σε κέντρα επιχειρήσεων για να συντονίσουν την ανυπαρξία τους!
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, δεκάδες πτήσεις προγραμματίζονται από ξένες αεροπορικές εταιρείες προκειμένου οι τουρίστες να φύγουν από τη Ρόδο. Αποψιλωμένο και… ιδιωτικοποιημένο (Fraport) το τοπικό αεροδρόμιο με λίγους εργαζόμενους που προσπαθούν όπως όπως να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες τουρίστες που θέλουν να φύγουν από το νησί.
Ενώ στα social media δίνουν και παίρνουν τα βίντεο που δείχνουν την άσχημη κατάσταση στο αεροδρόμιο.
Ειδικότερα, 20 πτήσεις αναχώρησης μέχρι τα μεσάνυχτα από τη Ρόδο ήταν όλες γεμάτες. Οι τουρίστες συρρέουν μαζικά στο αεροδρόμιο από όλους τα μέρη του νησιού. ενώ έκτακτες πτήσεις βάζουν από σήμερα Κυριακή οι ξένες εταιρείες για την εκκένωση του νησιού.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, η TUI Nordic αποφάσισε να απομακρύνει περίπου 80 Σουηδούς επισκέπτες κοντά στη δημοφιλή τουριστική πόλη της Λίνδου και σε άλλα μέρη του νησιού. Και η Ving έστειλε ένα SMS σχετικά με την εκκένωση σε 55 Σουηδούς επισκέπτες. Η TUI σχεδιάζει να κάνει εκ νέου κράτηση για τη διαμονή στο ξενοδοχείο για όσους έχουν κάνει κράτηση για ταξίδια στην περιοχή που έχει πληγεί από την πυρκαγιά.
Αρκετοί Βέλγοι τουρίστες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το θέρετρό τους βιαστικά. Σύμφωνα με την TUI Belgium, υπάρχουν περίπου εβδομήντα από αυτούς στο Κιοτάρι. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της TUI, Piet Demeyere, οι ενδιαφερόμενοι Βέλγοι έχουν λάβει βοήθεια από τις τοπικές αρχές, αν και υπάρχει αβεβαιότητα για το τι μέλλει γενέσθαι. «Αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο». Σε περίπτωση που οι ταξιδιώτες της TUI δεν μπορούν να επιστρέψουν στα δωμάτιά τους, το πρακτορείο θα επικοινωνήσει μαζί τους για να βρει εναλλακτική ή να τους κλείσει θέση σε αεροπλάνο για το Βέλγιο.
Η TUIfly Belgium οργανώνει καθημερινές πτήσεις από τις Βρυξέλλες στη Ρόδο. Σε κάποιους παραθεριστές των οποίων η παραμονή προγραμματίζεται από την Κυριακή στην προβληματική περιοχή προσφέρθηκε η επιλογή να μεταβούν σε άλλο σημείο της Ρόδου ή να τροποποιήσουν το ταξίδι τους δωρεάν.
Jet2 ακυρώνει σήμερα όλες τις πτήσεις της στη Ρόδο και η TUI ακύρωσε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς το ελληνικό νησί μέχρι και την Τρίτη λόγω των πυρκαγιών, ανέφεραν οι εταιρείες σε ανακοινώσεις τους.
Η Jet2 ανέφερε σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Twitter: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις και τα ταξιδιωτικά πακέτα που πρόκειται να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (πέντε πτήσεις συνολικά)…Τα πέντε αεροπλάνα θα αναχωρήσουν προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες-πελάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις προγραμματισμένες πτήσεις τους».
Η TUI ανέφερε στον ιστότοπό της: «Ακυρώσαμε όλες τις εξερχόμενες πτήσεις προς τη Ρόδο έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου. Οι πελάτες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρόδο θα επιστρέψουν με την προβλεπόμενη πτήση πίσω στις πατρίδες τους».
Πηγή: documentonews.gr









2 Σχόλια
aik
23/07/2023ΑΣΧΕΤΟ:Βρηκα,κουφαλες Συριζαιοι,ποιο καθαρμα “αρχειοθετησε”τις παρανομιες και ειρωνευτηκε το πορισμα του ΣΔΟΕ .Ο Χρηστος Μπαρδακης.Αυτος που απαλλαξε Αδωνι και Αβραμο για τα αδιευκρινιστα.Και για δειτε μηπως ειναι στην λιστα που παρακολουθουσε ο Κουλης;Κατα τα αλλα,ο Πολακης καπνιζει,χαπατα.
ΓΜ
26/07/2023Άντε ρε ΖΑΙΟΤΡΟΛΙΑ!!
Αφήστε ένα σχόλιο