Είστε εδώ

Δείτε πως ο Νίκος Δένδιας προσπαθεί με άλματα λογικής να δικαιολογήσει τη “ρουλέτα” στο ασφαλιστικό που επιφυλάσσει το πρόγραμμα Μητσοτάκη (vid)

“Οι απόψεις του Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό έχουν επανειλημμένως διατυπωθεί. Νομίζω επίσης ότι είμαστε και ξεκάθαροι, όχι στο νόμο Κατρούγκαλου, ναι στη συμμετοχή και άλλου πυλώνα, τα έχουμε πει αυτά τα πράγματα, τώρα αν με ρωτάτε συγκεκριμένα γιατί δεν μπήκε σε ένα φυλλάδιο, ε νομίζω ότι αυτό είναι μάλλον ευεξήγητο” είπε με χαρακτηριστική άνεση ο Νίκος Δένδιας, εξηγώντας γιατί το πρόγραμμα της ΝΔ δεν περιλαμβάνει αναφορά στο ασφαλιστικό, όταν βρέθηκε καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και το Γιώργο Μελιγγώνη.

Στην ερώτηση του πως θα χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις των νυν συνταξιούχων  αν αρχίσουν μαζικά οι εργαζόμενοι να επιλέγουν ιδιωτική ασφάλιση αντί των επικουρικών τους ταμείων, όπως ευαγγελίζεται η ΝΔ, η απάντηση του Νίκου Δένδια ήταν γεμάτη από “πιστεύουμε”, “θεωρούμε”, “ισχυριζόμαστε”, ευχολόγια δηλαδή και (φαινομενική έστω) πίστη ότι με κάποιο τρόπο η ενδεχόμενη έλευση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εξουσία θα λύσει άμεσα με κάποιο μαγικό τρόπο το πρόβλημα της ανεργίας, θα γεμίσει τα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων, θα αυξήσει κατακόρυφα το ρυθμό ανάπτυξης, ίσως προεξοφλώντας ότι θα γίνει πραγματικότητα το απίθανο επιχείρημα που προβάλλουν τα γαλάζια στελέχη όταν έρχονται αντιμέτωπα με τα πραγματικά, βελτιούμενα, μεγέθη της ελληνικής οικονομίας επί ΣΥΡΙΖΑ ότι “οι αγορές προεξοφλούν τη νίκη Μητσοτάκη”…

Μερικές χαρακτηριστικές φράσεις του Νίκου Δένδια:

“Αυτό βασίζεται σε μία υπόθεση εργασίας της σημερινής κατάστασης της οικονομίας, των σημερινών δυνατοτήτων του δημοσίου, των σημερινών ρυθμών ανάπτυξης,των σημερινών απασχολούμενων. Δεν παίρνει καθόλου υπόψη του αυτό που εμείς θεωρούμε ότι θα συμβεί, δηλαδή μια τεράστια δυναμική και στην οικονομία και στην απασχόληση και κατά συνέπεια και στα έσοδα του συστήματος”.

“Εμείς πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι παράμετροι θα βελτιωθούν. Αυτό μένει να αποδειχθεί”.

“Εμείς αυτή την υπόθεση τοποθετούμε μπροστά προκειμένου να υπάρξει συζήτηση ενόψει της εκλογής. Εμείς λέμε τη γνώμη μας, ο ΣΥΡΙΖΑ λέει τη δική του και από κει και πέρα ας κρίνει η κοινωνία ποιος είναι ο πιο αξιόπιστος”.

“Εμείς ισχυριζόμαστε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα όταν θα αρχίζουν να φεύγουν εργαζόμενοι προς ιδιωτικές εταιρείες”.

Στην πιθανότητα κάποια ασφαλιστική να καταρρεύσει όπως η ΑΣΠΙΣ ο Νίκος Δένδιας είπε ότι “θεωρητικά ο κρατικός ελεγκτικός μηχανισμός δεν είναι και δεν πρέπει να είναι αδιάφορος απέναντι στην κατάσταση των ασφαλιστικών εταιριών”.

με πληροφορίες από netakias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *