Είστε εδώ
Home > FAQ media > Χρεώσεις για καφέδες και…μποτιλιάρισμα αποκαλύπτει ο πρώτος έλεγχος στις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ

Χρεώσεις για καφέδες και…μποτιλιάρισμα αποκαλύπτει ο πρώτος έλεγχος στις εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ

Φλέβα χτύπησε με την ανάδειξη της υπόθεσης των τηλεοπτικών παραγωγών η διοίκηση της ΕΡΤ σε πολλά επίπεδα. Η απόφαση να γίνει έλεγχος στις αναθέσεις της τελευταίας διετίας, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και η δημιουργία του μητρώου των παραγωγών προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία στο σύστημα που έχει δημιουργηθεί.

Από τον πρώτο έλεγχο στα κοστολόγια εξωτερικών παραγωγών με αντικείμενο μόνο συζητήσεις προκύπτουν προβλέψεις χρεώσεων, για παράδειγμα, για νομική υποστήριξη, ασχέτως αν υπάρχει θέμα ή όχι. Υπάρχουν χρεώσεις για καφέδες, μποτιλιάρισμα, τηλεφωνικές κλήσεις αλλά και απασχόληση δημοσιογράφων σε εκπομπή με έναν καλεσμένο. Και ο έλεγχος αυτός δεν έχει ακόμη ουσιαστικά ξεκινήσει στις παραγωγές. Υπάρχει όμως η επιμονή του διευθύνοντος συμβούλου Βασίλη Κωστόπουλου να πάει ο έλεγχος σε βάθος.

Παράλληλα, εξαιτίας της χαμηλής τηλεθέασης της ΕΡΤ2, θα ξεκινήσουν σοβαρές αλλαγές στην επιλογή εκπομπών, σειρών και ταινιών. Το μοντέλο των αναθέσεων μικρών εξωτερικών παραγωγών (6.000-10.000 ευρώ) σταματάει εδώ. Όσες εκπομπές έχουν ήδη επιλεγεί θα μεταδοθούν στο Internet. Όσον αφορά την περίπτωση της εκπομπής «Επί τούτω» με την Εύη Κυριακοπούλου, αυτή δεν κόπηκε, αλλά η ΕΡΤ, όπως είχε τη δυνατότητα, αποφάσισε να μεταφέρει τα επτά πληρωμένα επεισόδια στο Internet. Βασική αιτία η χαμηλή θεαματικότητα (κάτω από 1%) και το κόστος των 80.000 ευρώ για τα πρώτα επεισόδια.

Πηγή: typologies.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top