Είστε εδώ

Χοντρά “καρφιά” Μεϊμαράκη κατά Μητσοτάκη στον ΣΕΒ: “Τον Αύγουστο του ’15 πολλοί μου έλεγαν: Δε θες να γίνεις πρωθυπουργός, δε θες να γίνουν εκλογές;… Συναινέσαμε όμως προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον…”

«Θα ήταν εύκολο για μας να μην ψηφίσουμε τη συμφωνία του Αυγούστου του 2015 και ήταν πολλοί εκείνοι που έλεγαν «καλά, δεν θέλεις να γίνεις Πρωθυπουργός; Δεν θέλεις να γίνουν εκλογές, υπάρχει αντιπολίτευση που συναινεί και δεν οδηγεί τη χώρα σε εκλογές;».
Χοντρά “καρφια” κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της επιμονής του να ζητάει εκλογές την ώρα που η χώρα επιχειρέι να βγει από τα Μνημόνια και να μπεί στις αγορές, και ενώ η κυβέρνηση διαπραγματευεται εν μεσω συνεχώς μεταβαλόμενων διεθνων ισορροπιών την κρίσιμη συμφωνία της επόμενης ημερας γαι την ελληνικη οικονομία και τους όρους ελάφρυνσης του χρέους, άφησε ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μειμαράκης, μιλώντας στον ΣΕΒ! “Οι χώρες που είναι σε κρίση πρέπει να εξαντλούν την τετραετία”, υποστήριξε ο Ευ.Μεϊμαράκης! Ιδιαίτερη σημασία έχουν οι αιχμές του Βαγγ Μειμαράκη και για την μηδενιστική τυχοδιωκτική στάση της ΝΔ στο ζήτημα της επίλυσης του ζητήματος με τα Σκόπια…
Ναι, συναινέσαμε στη συμφωνία για τους στόχους (και όχι για μέτρα) επειδή η Νέα Δημοκρατία πάντα είναι ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας» συνέχισε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
«Ναι, συναινέσαμε διότι η χώρα θα καταστρεφόταν και προτιμήσαμε να σωθεί η χώρα, προτάσσοντας το εθνικό συμφέρον. Προτιμήσαμε να μείνει στην Ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή πορεία και θα έλεγα ότι εμείς επιβάλαμε τότε στην κυβέρνηση να ξαναμπεί στις ευρωπαϊκές ράγες. Δεν πρέπει λοιπόν σήμερα να καυχιέται τόσο πολύ, ως ο ευρωπαϊκός εγγυητής στην Ελλάδα, να μην καυχιέται τόσο πολύ σήμερα για την πορεία των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Εγώ πιστεύω ότι θα ήμασταν καλύτερα σήμερα, αν είχαμε συμφωνήσει από τότε», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε πως είναι πράγματι θετικό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει σήμερα συζήτηση για ένα κοινό αναπτυξιακό πρόγραμμα, ωστόσο διερωτήθηκε «Πού είναι όμως το πρόγραμμα ; Δεν το έχουμε δει, δεν μας το έχει παρουσιάσει, δεν το έχει το Κοινοβούλιο για να εκφράσουμε άποψη. Πώς δηλαδή θα συνεννοηθούμε για να συμφωνήσουμε στο πρόγραμμα το οποίο δεν γνωρίζουμε;».
Πηγή: newspost.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *