Είστε εδώ
Home > FAQ news > Χλιαρές δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ερντογάν – “Ούτε κουβέντα για την ΑΟΖ και τις προκλητικές δηλώσεις για τις γεωτρήσεις” καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Χλιαρές δηλώσεις Μητσοτάκη μετά τη συνάντηση με Ερντογάν – “Ούτε κουβέντα για την ΑΟΖ και τις προκλητικές δηλώσεις για τις γεωτρήσεις” καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είχαμε μια ανοιχτή συζήτηση. Έθεσα στο τραπέζι όλα τα ζητήματα που προκύπτουν από τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες. Κατεγράφησαν οι εκατέρωθεν διαφωνίες. Οι δύο πλευρές ωστόσο συμφώνησαν στη συνέχιση των συζητήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έδωσα εντολή στον Υπουργό Εξωτερικών να συγκαλέσει το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα. Θέλω να διαβεβαιώσω τον Ελληνικό λαό ότι δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Εκτιμώ ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν» ανέφερε στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πρώτη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Νίκου Παναγιωτόπουλου στο newpost.gr, είναι πως θα υπάρξει αναμονή για την ενημέρωση κατά το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής την προσεχή Δευτέρα, και έπειτα θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.

Ωστόσο υπάρχει έντονη ανησυχία στην Κουμουνδούρου, για το γεγονός ότι στη δήλωσή του, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά σε ΑΟΖ, την ώρα που οι Τούρκοι με τη συμφωνία που συνομολόγησαν με τη Λιβύη εξαφάνισαν από το χάρτη ολόκληρη την Κρήτη, το Καστελόριζο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Επίσης στην Κουμουνδούρου εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στις δηλώσεις του τούρκου υπουργού Ενέργειας περί γεωτρήσεων στην περιοχή συμφωνίας με τη Λιβύη, οι οποίες έγιναν λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνάντησης με τον Ερντογάν, αλλά και το ότι ο πρωθυπουργός δεν χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας προκλητικές ή παραβατικές.

Leave a Reply

14 − eleven =

Top