Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό – Στους 162 οι νεκροί – Δύο γυναίκες κατέληξαν το πρωί στο ΝΙΜΤΣ

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό – Στους 162 οι νεκροί – Δύο γυναίκες κατέληξαν το πρωί στο ΝΙΜΤΣ

Στους 162 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα από τις επιπλοκές που προκαλεί ο κορονοϊός. Άλλες δύο γυναίκες, οι οποίες νοσηλεύονταν στο ΝΙΜΤΣ, άφησαν τα ξημερώματα την τελευταία τους πνοή, μετά από μάχη με τον ιό. Πρόκειται για μια γυναίκα 93 ετών και ακόμα μία 85 ετών. Και οι δύο είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Χθες, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 40 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2. Τα 35 εξ αυτών αφορούν γνωστή συρροή κρουσμάτων. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται σε 2.810. Το 55% αυτών αφορά άνδρες. 612 είναι σχετιζόμενα με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 1.452 σχετίζονται με κάποιο ήδη γνωστό κρούσμα.

Μετά τους δύο νέους θανάτους, 21 συμπολίτες μας (13 άνδρες και 8 γυναίκες) νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 72 έτη. Το 96% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία άνω των 70 ετών. Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

One thought on “Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον κορονοϊό – Στους 162 οι νεκροί – Δύο γυναίκες κατέληξαν το πρωί στο ΝΙΜΤΣ

Leave a Reply

4 × five =

Top