Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς όλες τις κατευθύνσεις από Βρυξέλλες: “Ειρήνη και συνεργασία με την Τουρκία αλλά μόνον μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Κυρώσεις τώρα για να μην έχουμε άλλα … αργότερα” (vid)

Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα προς όλες τις κατευθύνσεις από Βρυξέλλες: “Ειρήνη και συνεργασία με την Τουρκία αλλά μόνον μέσα στα πλαίσια του Διεθνούς Δικαίου. Κυρώσεις τώρα για να μην έχουμε άλλα … αργότερα” (vid)

«Η ΕΕ πρέπει να σταθεί αρωγός στην Ελλάδα και στην Κύπρο, προχωρώντας στην εφαρμογή των απαραίτητων κυρώσεων εις βάρος της Τουρκίας για την παραβατική της συμπεριφορά», δήλωσε προσερχόμενος στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας, στέλνοντας ένα καθαρό μηνυμα προς … όλες τις κατευθύνσεις!

«Ο στόχος μας είναι η ειρήνη και η συνεργασία. Αλλά η ειρήνη και η συνεργασία μπορούν να διασφαλιστούν μόνο μέσα από την τήρηση του διεθνούς δικαίου» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι απαραίτητο να υπάρξουν και οι καθαρές δηλώσεις, αλλά πέραν των δηλώσεων καταδίκης της τουρκικής προκλητικότητας στην ανατολική Μεσόγειο, να προχωρήσουμε και σε απαραίτητα μέτρα, σε κυρώσεις, που ενδεχομένως θα αναγκάσουν την Τουρκία να σκεφτεί τις συνέπειες αυτής της πολιτικής», συμπλήρωσε.

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα κατά την άφιξη στην Προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος:

Νωρίτερα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν όσα είχε πει ο κυβ. εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σχετικά με τις κυρώσεις προς την Τουρκία:

«Ο κ. Πέτσας, αφήνοντας ελπίζουμε πίσω του τις λογικές του δόγματος της «λεπτής γραμμής», έδωσε σήμερα για πρώτη φορά το σήμα ότι η κυβέρνηση δε θα βασίζεται πια απλά στη διεκδίκηση καταδικαστικών δηλώσεων, αλλά θα αξιοποιήσει, εντός της ΕΕ και πολιτικά, το πλαίσιο κυρώσεων που καθιερώθηκε τον Ιούνιο του 2019»

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν θετικό το γεγονός ότι «αναφέρθηκε στην επεξεργασία κυρώσεων έναντι της Τουρκίας για τις ενέργειές της στην Κυπριακή ΑΟΖ» και προσθέτουν: «Ελπίζουμε να υποστηρίξει ενεργά και την επέκταση των κυρώσεων για το κομμάτι της ελληνικής ΑΟΖ που βρίσκεται εντός της περιοχής της παράνομης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης».

Leave a Reply

eight + 18 =

Top