Είστε εδώ
Home > FAQ news > Αυγή: «Proposal for Adonis από τη Novartis!» …

Αυγή: «Proposal for Adonis από τη Novartis!» …

Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Η Αυγή, Έγγραφα με οδηγίες της Novartis για τη φαρμακευτική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά, τα οποία είχαν τον εύγλωττο τίτλο “Proposal Novartis for Adonis” (“Προτάσεις Novartis για Άδωνι”) περιλαμβάνονται στο CD με τα 165 αρχεία που βρέθηκαν στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές των υπαλλήλων της Novartis. Υπενθυμίζεται ότι σε εφόδους των αστυνομικών και των εισαγγελικών αρχών κατασχέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία, τα οποία εστάλησαν χθες από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη στην Προκαταρκτική Επιτροπή.

Τα περισσότερα από τα έγγραφα φαίνεται να έχουν συνταχθεί τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2013 και σε αυτά γίνονται πολλές διορθώσεις μέχρι να λάβουν την τελική τους μορφή οι… «Προτάσεις για Άδωνι».

“Απαραίτητα” και υπογραμμισμένα

Ενδεικτικό είναι το έγγραφο που συνέταξε από τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 η υπάλληλος της Novartis Ι.Ρ. (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της «Αυγής»). Σε αυτό το draft, σύμφωνα με πληροφορίες, δίνονται κατευθύνσεις υπό τον τίτλο «Κατάλογος προϊόντων σοβαρών παθήσεων του Ν. 3816 – Σεπτέμβριος 2013». Εκεί διακρίνεται ρυθμιστική πρόταση, νομοθετική πρόταση και οικονομική πρόταση. Μεταξύ άλλων ζητείται «απαραίτητα» (σ.σ.: στο κείμενο η λέξη είναι υπογραμμισμένη και με έντονα γράμματα) να διατηρηθεί ο κατάλογος των προϊόντων σοβαρών παθήσεων.

Ζητείται υπουργική απόφαση

Σε άλλο έγγραφο αναφέρονται οι «Προϋποθέσεις για να διασφαλίσουμε την επάρκεια των προϊόντων της λίστας 3816 σε περίπτωση που θα διατίθενται μέσω του ιδιωτικού τομέα», όπως επιθυμούσε σφοδρώς η Novartis. Για να επιτευχθεί η Novartis φέρεται να προτείνει να υπάρξει:

* Υπουργική απόφαση / νόμος που θα επιβάλει τη διάθεση των προϊόντων μέσω ιδιωτικών φαρμακείων.

* Οι φαρμακευτικές εταιρείες να παίρνουν ενημερωμένα στοιχεία από την ΗΔΙΚΑ ανά Τ.Κ. με τον αριθμό των εκτελεσθέντων συνταγών.

* Κανάλια διανομής: Οι χονδρέμποροι να είναι μόνο πιθανοί διανομείς των σκευασμάτων και οι φαρμακευτικές να επιλέγουν με ποιους θα συνεργάζονται.

Τι απαντούν ΝΔ και συνεργάτες του Σαμαρά

Δεν αξιολογούνται, από τη Νέα Δημοκρατία, ως σημαντικές οι δύο επιστολές της Novartis προς τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που διαβιβάστηκαν στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς.

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την υπόθεση Novartis αναφέρουν: «H γελοιοποίηση της συμμορίας συνεχίζεται. Αφού δεν βρήκαν τίποτε άλλο, επικαλούνται “νέα στοιχεία” τα οποία, όμως, διαψεύδουν τα προηγούμενα: Πρώτον, παρουσιάζουν δύο επιστολές της Novartis, όπου παρακαλείται ο κ. Σαμαράς να τους δεχθεί στο Νταβός, ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να τον γνωρίσουν! Αλλά, ο τέως πρωθυπουργός ποτέ δεν πήγε στο Νταβός! Και μάλιστα τον προσκαλούν για δεύτερη φορά το 2014, όταν κατά την ψευδομάρτυρα Κελέση τον έχουν ήδη δήθεν “εξαγοράσει” από το 2013! Αυτοδιαψεύδονται…

Δεύτερον, παρουσιάζουν ως στοιχείο… “ενοχής”, σημείωμά του με τα τηλέφωνα του υπουργού Σταϊκούρα. Που όμως ήταν τελείως αναρμόδιος για τις πληρωμές στις φαρμακευτικές εταιρίες. Προφανώς πιστεύουν ότι απευθύνονται σε ηλιθίους…».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Όσα λένε τώρα οι ψευδομάρτυρες ακυρώνουν όσα έχουν οι ίδιοι πει προηγουμένως! Άθελά τους, αποκαλύπτουν μόνοι τους τη σκευωρία τους. Διευκολύνουν τον κ. Σαμαρά να τους πάει ως το τέλος. Και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τη θέση τους στο δικαστήριο που τελικά θα τους δικάσει».

Πηγή: avgi.gr

One thought on “Αυγή: «Proposal for Adonis από τη Novartis!» …

  1. Συγνώμη, δεν έχω καταλάβει, η Νέα Δημοκρατία γιατί σπεύδει να απαντήσει εκ μέρους του κ. Σαμαρά; Εχει οικειοποιηθεί το ρόλο του κατηγορούμενου στην υπόθεση; Αν δηλαδή αποδειχθούν ενοχές τότε το κόμμα αυτό θα αναλάβει και την ευθύνη και θα διαλυθεί;

Leave a Reply

Top