Είστε εδώ

Αττικό Μετρό, Siemens, μεταβίβαση των 7 ΜΜΕ Λαυρεντιάδη, Energa και Hellas Power.Οι συμπτώσεις στην καριέρα του Μ Βορίδη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλάει πολύ και ταυτίζεται, μερικές φορές ακόμα και στο … κόμμα, με τις ανακοινώσεις του ΔΟΛ, περί δήθεν παρεμβάσεων του υπ Διακαιοσύνης αλλά και του Πρωθυπουργού, στη Διακιοσύνη… Στο πλαίσιο αυτό ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, αποφάσισε εν μία νυχτί, να ανατικαταστήσει τον πρώην ΠτΒ και πρώην πρόεδρο του κόμματος, Βαγγέλη Μειμαράκη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ( την επιτροπή που προίσταται του ελέγχου των Πόθεν Έσχες όπως και των περιπτώσεων διαφθοράς που παραπέμπονται στη Δικαιοσύνη ), με τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Παπαδήμου και Σαμαρά, Μάκη Βορίδη.
Ο Μ. Βορίδης, λοιπόν, ως μέλος του ΛΑΟΣ τοποθετήθηκε επί κυβερνήσεως Παπαδήμου υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (11/2011-5/2012). Ηταν ο υπουργός που κατόπιν διαπραγματεύσεων ανακοίνωσε τελικά την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της Αττικό Μετρό και της Siemens για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης (12/3/2012). Λίγους μήνες αργότερα οριστικοποιήθηκε και ο «περίφημος» διακανονισμός της κυβέρνησης με τη γερμανικών συμφερόντων εταιρεία που προκάλεσε σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις.
Ο ίδιος ως υπουργός Υποδομών ήταν ένας από τους πρωτεργάτες του νέου νόμου (Ν. 4012/2012) για τις μεταβιβάσεις σημάτων, όπου αρκούσε πλέον ένας τυπικός έλεγχος για τη μεταβίβαση. Χάρη στον νέο αυτό νόμο, πραγματοποιήθηκε χωρίς εμπόδια η μεταβίβαση των επτά σημάτων του Ομίλου Κυριακίδη [στενού συνεργάτη του Λ. Λαυρεντιάδη (Proton Bank)], μεταξύ αυτών και της εφημερίδας «Espresso» αρχικά σε μια νεοσύστατη παρένθετη κυπριακή εταιρεία αντί του ποσού των 1.000 ευρώ (η πραγματική αξία ήταν γύρω στα 55 εκατ. ευρώ) και αμέσως μετά στην εταιρεία Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. με εκδότη τον Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη που ήδη εξέδιδε την εφημερίδα «Δημοκρατία» με «φερόμενο» τίμημα 540.000 ευρώ.
Τέλος ο Μάκης Βορίδης την εποχή που ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ήταν ταυτόχρονα και συνήγορος υπεράσπισης βασικού κατηγορουμένου για το σκάνδαλο των Energa και Hellas Power, εταιρειών που φέρονται να έχουν καταχραστεί 270 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου.
( Αναλυτικό ρεπορτάζ στην «Εφημερίδα των Συντακτών» που κυκλοφορεί σήμερα.)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *