Είστε εδώ

Ας το πάρουν απόφαση… Οι κακοί μαθητές θα κυβερνήσουν!

Ξεσπάθωσαν όλη την ημέρα χθες τα συστημικά κανάλια. Τι “μεγαλειώδης”, τι “πρωτοφανής”, τι “ανεπανάληπτη”, τι, τι, τι… Όλα για “πρώτη φορά” και όλα βέβαια “σημαντικά”, σε “πάθος, σε παλμό,σε ένταση”, που θα πρέπει οπωσδήποτε να τα λάβει υπόψη της η κυβέρνηση, και να τα σκεφθεί και να τα σταθμίσει, και, και, και… Και βέβαια, στο βάθος… κήπος…
Δηλαδή, και αυτό δεν κρύβεται με τίποτε, η ελπίδα, η προσδοκία, το όνειρό τους να πέσει επιτέλους η τρισκατάρατη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ,για να επιστρέψει η χώρα στην… κανονικότητα. Την κανονικότητα του Κούλη, του Άδωνι, του Βορίδη, του Δένδια, και των λοιπών, των δικών τους παιδιών τέλος πάντων, εκείνων που κρατούσαν γερά τα γκέμια της Ελλάδας για μισό αιώνα και βάλε.
Εκείνων που μοίραζαν δουλειές, μίζες, συχνότητες με το αζημίωτο βέβαιο, που διαφέντευαν τις ζωές μας. Εκείνων που διέλυσαν το σύμπαν με τα μνημόνια που ψήφισαν, με το ΔΝΤ που έφεραν στη χώρα και την Ευρώπη. Εκείνων που και πριν την κρίση είχαν επιλέξει συνειδητά το χείριστο μοντέλο ανάπτυξης – εκείνο που ωφελούσε πολύ τους λίγους, και λίγο τους πολλούς.
Εκείνων που έχουν αυτοχριστεί “σωτήρες της πατρίδας” και “αναντικατάστατοι”. Κήνσορες και θεράποντες. Επαίοντες. Η περιφρόνηση ξεχείλιζε προχθές στη Βουλή, κατά τη συζήτηση
της ρύθμισης για την αδειοδότηση των καναλιών, στην παρέμβαση του Νίκου Δένδια – “έχουν κάνει λάθος στον τίτλο του νομοσχεδίου, δεν γνωρίζουν, είναι πρόχειροι, έπρεπε να προσθέσουν ‘και λοιπές ρυθμίσεις´”, οι άσχετοι – το τελευταίο δεν το είπε αλλά ήταν κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτό εννοοούσε.
Ε, λοιπόν, κύριοι και κυρίες των καναλιών, που σε λίγο θα πρέπει να διεκδικήσετε τις άδειες λειτουργίας σας με τρόπο τεκμηριωμένο και νόμιμο, η κυβέρνηση αυτή ήλθε για να μείνει. Και δεν πρόκειται να τη ρίξετε εσείς, με αιχμή του δόρατος τις κινητοποιήσεις των αγροτών.
Tsipras kyver
Των αγροτών, που δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που κινητοποιούνται για όσα θεωρούν ότι τους οφείλονται ή όσα πιστεύουν ότι δικαιούνται (ουδείς ψόγος σε αυτό). Ωστόσο εκείνο που είναι πρωτόγνωρο αλλά και εξόχως προκλητικό και για αυτό δεν πρόκειται “να βγει” στους εμπνευστές του, είναι η ανατροπή μίαςκυβέρνησης που κέρδισε τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις, και η οποία μάλιστα κατά την τελευταία – εκείνη του Σεπτεμβρίου του 15 – έθεσε στους πολίτες το ερώτημα για την υιοθέτηση του τρίτου μνημονίου. Και αυτή είναι η ΜΕΓΙΣΤΗ διαφορά με τις προηγούμενες κυβερνήσεις των σαμαροβενιζέλων και των τσιρακίων τους: ότι, σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε μέχρι τώρα που οι κυβερνήσεις ψήφιζαν τα μνημόνια που είχαν, όπως όπως μεταφράσει από τα αγγλικά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έθεσε υπόψη των πολιτών το τρίτο μνημόνιο. Έθεσε υπόψη των πολιτών τον συμβιβασμό με τους δανειστές. Και οι πολίτες έδωσαν το “πράσινο φως” για τα επώδυνα μέτρα που θα ακολουθήσουν προκειμένου η πατρίδα να πέρασει το δύσκολο κάβο και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Να σταθεί στα πόδια της. Και τούτο δεν είναι εύκολο. Τα μέτρα δεν λαμβάνονται ελαφρά τη καρδιά. Αλλά ύστερα από σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές – τη διαπραγμάτευση, που ποτέ δεν έκαναν αυτοί που σήμερα κουνούν περιφρονητικά και απειλητικά το δάκτυλο στους “κακούς μαθητές” της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ας το πάρουν όμως απόφαση. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ κυβερνούν και θα κυβερνούν για τα επόμενα χρόνια. Που θα είναι περισσότερα γιατί οι πολίτες έχουν και σθένος και μνήμη. Και δεν ξεχνούνεκείνους που τους κορόιδευαν τόσα χρόνια. Εκείνους που κατέστρεψαν τον τόπο και σήμερα ζητούν τα ρέστα από τους… κακούς μαθητές…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *