Είστε εδώ
Home > FAQ the opinion > «Ας περιμένει ο παράδεισος» (του Πέτρου Κατσάκου)

«Ας περιμένει ο παράδεισος» (του Πέτρου Κατσάκου)

Ας περιμένει ο παράδεισος. Ας περιμένουν και τα περίφημα χαρτιά του. Ας περιμένουν τα Paradise Papers μέχρι να επιστρέψει στον Κορυδαλλό ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ας περιμένουν μέχρι να “φύγει” για πέμπτη, έκτη, έβδομη φορά -έχουμε χάσει το μέτρημα- η Eldorado από τη Χαλκιδική. Ας περιμένουν μέχρι να βγάλει έξω ο Παρασκευόπουλος άλλον έναν εγκληματία. Ας περιμένουν τα Paradise Papers. Ας περιμένει ο παράδεισος.

Τον τίτλο της ρομαντικής κωμωδίας με τον Γουόρεν Μπίτι μου έφερε στο μυαλό η επιχείρηση πλήρους μετατόπισης της δημόσιας συζήτησης από το θέμα που εξακολουθεί να προκαλεί παγκόσμια αναταραχή εξαιτίας των αποκαλύψεων για τους “νόμιμους” φοροφυγάδες του παραδείσου, σε μια φοβική αντιμετώπιση μιας καθ’ όλα νόμιμης 48ωρης άδειας που τεχνηέντως βαφτίζεται “αποφυλάκιση”.

Η αλλαγή ατζέντας που άλλοτε ενδύεται τον φόβο για το πάλαι ποτέ σαρανταπεντάρι που κυκλοφορεί απασφαλισμένο ανάμεσά μας και άλλοτε τυλίγεται με το φτηνό επικάλυμμα του lifestyle, καθώς θα μάθουμε πού έφαγε, τι ήπιε και τι φόραγε ο ισοβίτης Κουφοντίνας, έβαλε στην αναμονή σειρά αναπάντητων ερωτημάτων που ξεκινούν από τις αποκαλύψεις για τις κακές παρέες του Λευτέρη Αυγενάκη, περνούν διαμέσου της κατάθεσης της ιδιαιτέρας του Μιχάλη Χριστοφοράκου για τα δωράκια της Siemens και καταλήγουν στις υπεράκτιες καταθέσεις της Μαρέβας Μητσοτάκη στους φορολογικούς παραδείσους της Καραϊβικής.

Ας περιμένει, λοιπόν, ο παράδεισος μέχρι να καταλαγιάσει η εκστρατεία αποπροσανατολισμού και εκφοβισμού της κοινής γνώμης, και πάλι εδώ θα είμαστε πάντως. Ας περιμένει ο παράδεισος μέχρι να ξεφουσκώσει το παραμύθι της γενικευμένης ανομίας. Γιατί όσο και να θες να κρυφτείς από την πραγματικότητα και όσο και να θες αποφύγεις τις οφειλόμενες απαντήσεις, μια 48ωρη άδεια έχει κι αυτή τα όριά της. Κάποια στιγμή -πού θα πάει- θα τελειώσουν οι ζωντανές συνδέσεις με τον Βαρνάβα και θα υποχρεωθούν κάποιοι να συνδεθούν επιτέλους με τα παραδείσια νησιά Κέιμαν καθώς δεν μπορούν εσαεί να βρίσκονται σε διάσταση με τα εγκόσμια. Διαζύγιο με την αλήθεια όσο και αν το επιθυμείς δεν μπορείς να πάρεις. Ούτε μπορείς επί μακρόν να κρύβεσαι πίσω από τον Κουφοντίνα και να διαφεύγεις. Η 48ωρη άδεια από την πραγματικότητα οσονούπω εκπνέει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί ξανά αντιμέτωπος με τα ερωτήματα που εξακολουθούν να τον περιμένουν. Ο παράδεισος τον περιμένει.

δημοσιεύτηκε στην avgi.gr

Dog person, chocolate lover, order obsessed and tv victim!

Leave a Reply

Top