Είστε εδώ
Home > FAQ news > Άρση της ασυλίας του Σαλμά ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς – Στη Βουλή δικογραφία για το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων των 1500 ευρώ

Άρση της ασυλίας του Σαλμά ζητά η Εισαγγελία Διαφθοράς – Στη Βουλή δικογραφία για το σκάνδαλο των αρθροσκοπήσεων των 1500 ευρώ

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, μετά από σχετικές ενέργειες της Εισαγγελίας Διαφοράς, διαβίβασε στη Βουλή δικογραφία για να κριθεί το ζήτημα της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά. Η δικογραφία αφορά το θέμα των υπερτιμολογημένεων αρθροσκοπήσεων.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς αναφέρει ότι εφόσον προέκυψαν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες πρώην υπουργού, δεν μπορεί να συνεχίσει την έρευνά της χωρίς την προηγούμενη άδεια της Βουλής. Για το λόγο αυτό ζητά την άρση ασυλίας του εν λόγω βουλευτή, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως οι υπεύθυνοι του ΕΟΠΥΥ και ιδιώτες.

Διαβάστε ακόμη: Μετά το τικ τακ ήρθε και το…μπαμ! Ο ΕΟΠΥΥ ζητά πίσω 276.458 ευρώ από την εταιρεία του Σαλμά για τις αρθροσκοπήσεις των 1500 ευρώ

“Καίει” Σαλμά-Βορίδη-Πατούλη το πόρισμα της Εξεταστικής για τις αρθροσκοπήσεις: “Διαβολικές συμπτώσεις” εκτόξευσαν την εξέταση στα 1500 ευρώ (στα 150 με απόφαση Ξανθού-Πολάκη), έρευνα για παράνομο όφελος 825.000 ευρώ (vid)

Η εν λόγω δικογραφία, αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, η έρευνα επικεντρώθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα και διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από 15.6.15 ως 31.8.16 και στους δυο παρόχους καταβλήθηκαν 554.458 ευρώ.

Αναλυτικότερα, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ. Εξ΄ αυτών, τα 543 συνταγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν πιθανές παρατυπίες στο σύνολο τους. Ακόμη, υπήρξαν 363 χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου και 109 χωρίς σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Τελικά, διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν νομότυπα τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν. από τον ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

1 + 17 =

Top