Είστε εδώ
Home > FAQ stuff > Αριστεία και στην Πάτρα…Υμνητής του δολοφόνου του Τεμπονέρα, Γ.Καλαμπόκα ο εκλεκτός της ΝΔ και του Μητσοτάκη για το δήμο Πατρέων

Αριστεία και στην Πάτρα…Υμνητής του δολοφόνου του Τεμπονέρα, Γ.Καλαμπόκα ο εκλεκτός της ΝΔ και του Μητσοτάκη για το δήμο Πατρέων

Ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της συντηρητικής παράταξης, Νίκος Παπαδημάτος, έλαβε το “γαλάζιο” χρίσμα για τον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, που σφραγίστηκε μάλιστα με θερμή χειραψία  και συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πριν από μερικές μόλις μέρες σε εκδήλωση στο Παλαιό Πτωχοκομείο στην Πάτρα.

Ο Ν.Παπαδημάτος είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πριν από μία δεκαετία περίπου, όταν σε κοπή πίτας οργανώσεων της ΟΝΝΕΔ είχε επαινέσει τον Γ. Καλαμπόκα, καταδικασμένο για τη δολοφονία του Πατρινού αγωνιστή καθηγητή, Νίκου Τεμπονέρα, αφιερώνοντάς του ένα κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα, λέγοντας ότι «η παράταξη δεν πρέπει να ξεχνά τους αγωνιστές της, όπως τον αγωνιστή Γιάννη Καλαμπόκα». Ηταν Γενάρης του 2008, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 17 ετών από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα.

Ανάμεσα σε άλλους συλλογικούς φορείς, η ΕΛΜΕ Αχαΐας είχε εκδώσει ανακοίνωση ξεκάθαρης καταδίκης των δηλώσεων Παπαδημάτου, υπογραμμίζοντας ότι «προσβάλλουν τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής μας, τις δημοκρατικές μας ευαισθησίες και τη θυσία του αγωνιστή συναδέλφου μας».

«Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να βεβηλώνει τους αγωνιστές της δημοκρατίας. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέοι της χώρας μας θα αντισταθούν στους νοσταλγούς του Κοτζαμάνη», είχε τονίσει σε ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας.

Ο Ν. Παπαδημάτος θεωρείται ακραιφνής δεξιός από πολιτικούς του αντιπάλους. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ και στο παρελθόν συμμετείχε στην ομάδα των «Κενταύρων» του Β. Μεϊμαράκη.

Η υποψηφιότητα Παπαδημάτου για την Πάτρα είχε πέσει στο τραπέζι από το καλοκαίρι, οπότε και υπήρξαν δηλώσεις του τοπικού στελέχους της Ν.Δ., Θ. Νταβλούρου, που «φωτογράφιζαν» τον πρώην βουλευτή ως το «πρόσωπο-έκπληξη» που θα ηγηθεί συνδυασμού της Ν.Δ. στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

Η επιλογή του έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, με δεδομένο ότι η Ν.Δ. κατεβάζει τον υμνητή του Καλαμπόκα απέναντι στον σημερινό κομμουνιστή δήμαρχο, Κ. Πελετίδη, που διεκδικεί την επανεκλογή του.

Τοπικές πηγές, πάντως, θέλουν τον Ν. Παπαδημάτο να επιχειρεί να εμφανίσει ένα πιο μετριοπαθές προφίλ τα τελευταία χρόνια. Εξ ου και η δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε επισήμως την κάθοδό του για τον δήμο, σημειώνοντας ότι «ανήκω στον φιλελεύθερο χώρο με διαδρομή και συνέπεια».

Πηγή: efsyn.gr

(φωτογραφία από το dete.gr)

Leave a Reply

Top